L-au făcut „puciştii” – Morega şi-a luat adio de la alianţa cu Manţog

233

morega 2Pentru alianţa cu PD-L-ul, Dan Ilie Morega nu a primit binecuvântarea de la Centru. Cu toate că propunerea de excludere a sa din partid nu a fost luată în calcul, preşedintele liberalilor gorjeni nu a

reuşit să obţină dezlegare politică de la şefii săi din Bucureşti. Lucrurile au fost pe deplin lămurite în cadrul şedinţei de Birou Executiv susţinută miercuri seara, la care a fost invitat să participe vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu. Acesta a subliniat încă o dată ceea ce se ştia de ceva vreme, şi anume că nu intră în discuţie o posibilă alianţă cu democrat-liberalii. Aşa că vizita lui Ionel Manţog la sediul PNL Gorj a rămas doar una de curtoazie, fără efecte politice. Astfel, visătorii din teritoriu au fost puşi pe loc repaus pentru câteva luni de zile, spunându-li-se să îşi revizuiască atitudinea care a dus la o asemenea degringoladă în filiala gorjeană. Lucrurile vor rămâne în stand-by până în luna mai a acestui an, când liberalii vor avea conferinţa judeţeană de alegeri.

O altă atenţionare transmisă de Ruşanu peneliştilor gorjeni a fost aceea de a nu mai exista atacuri între membrii organizaţiei, cu atât mai mult cu cât „puciştii” au fost păsuiţi de analiza superiorilor de la Centru, asupra lor neluându-se deocamdată nici un fel de măsuri.
Mai multe voci liberale de pe plan local au găsit justificate argumentele liderilor naţionali ai PNL, dar sunt oarecum indignaţi de faptul că orientarea clară către social-democraţi le va aduce mari defavoruri deoarece, spun aceştia, PSD doreşte o alianţă cu PNL doar pentru a-şi rezolva problemele sale.
Cum era de aşteptat deciziile liderilor naţionali nu au fost pe placul lui Dan Ilie Morega. Mai mult, vicepreşedintele Dan Ruşanu a declarat la finalul şedinţei de Birou Executiv că nu renunţă la protocolul încheiat cu PSD, la nivelul Consiliului Judeţean, după alegerile locale din 2008, aşa cum au amintit presa locală.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here