L-a luat apa chiar de lângă fratele său

331

inecat (1)Distracţia băieţilor din satul Tălpăşeşti s-a sfârşit tragic. Unul dintre ei a fost luat de apă şi este căutat şi acum de către angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj însă şansele de a scăpa sunt minime.

Doi dintre cei trei băieţi erau fraţi. Cel mic, Ciprian, în vârstă de 9 ani, a scăpat cu viaţă. Fratele său mai mare, Constantin, de 14 ani, este însă şi acum căutat de către pompieri. Cel de-al treilea băiat, Gabriel D., de 13 ani, a fost, de asemenea, salvat. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a fost solicitat să intervină pentru scoaterea din apă a trei minori, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, care se aflau în pârâul Jaleş, pe raza comunei Băleşti, sat Tălpăşeşti. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că doi dintre copii fuseseră scoşi de către o persoană şi au început căutarea celui de-al treilea”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

inecat (2)Continuă căutările

Cei trei băieţi vroiau să profite de ziua călduroasă şi să se scalde la pârâul din apropiere. „Cred că erau la scaldă. Eu, când am ajuns aici, m-au strigat trei băieţi, care erau pe malul celălalt, că se îneacă doi băieţi. Unul reuşise să iasă singur. Am intrat şi pe unul l-a scos eu”, a povestit un tânăr localnic, ce venise la pescuit. Acesta spune că cei care se aflau de faţă ar fi putut interveni mai repede şi poate ar fi fost salvat şi al treilea băiat. „Nu ştiu de ce nu au sărit ei direct. Eu l-am scos pe unul. După celălalt m-am dus mai bine de un kilometru prin apă. Nu se mai vedea. Nu cred că mai are şanse pentru că apa este foarte rece, învolburată, are multe răgălii, rădăcini de copaci. Bine ar fi să scape, dar nu cred”, ne-a declarat ieri bărbatul. Până la închiderea ediţiei, băiatul dat dispărut nu a fost găsit. În căutarea lui au pornit 10 angajaţi ai ISU Gorj cu două bărci pneumatice.

Aceştia vor continua căutările atât cât le va solicita familia băiatului.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here