Kraft se pregăteşte să majoreze oferta ostilă pentru preluarea Cadbury

229
cadbury-ciocolataGrupul american Kraft Foods se pregăteşte să majoreze în următoarele două săptămâni oferta ostilă de zece miliarde de lire sterline (16 miliarde de dolari) pentru preluarea producătorului britanic de dulciuri Cadbury.
Acţiunile Cadbury au încheiat şedinţa de tranzacţionare de pe 31 decembrie 2009 la un preţ mai mare decât cel pe care se bazează oferta Kraft.

În aceste condiţii, grupul american nu are altă opţiune decât să mărească oferta pentru a câştiga sprijinul acţionarilor companiei britanice.

Oferta va trebui înaintată până pe 19 ianuarie. După această dată, grupul poate licita mai mult numai dacă apare un alt cumpărător.
Producătorul american de ciocolată Hershey ar putea fi un eventual concurent pentru Kraft în cursa pentru preluarea Cadbury, având în vedere că de câteva săptămâni încearcă să pună la punct o ofertă. Hershey aşteaptă, însă, prezentarea ofertei Kraft înainte să acţioneze.
Preşedintele Cadbury, Roger Carr, a respins ultima propunere a Kraft, considerând-o derizorie şi neatrăgătoare. Compania ar prefera un parteneriat cu Hershey.
Kraft şi-a anunţat investitorii că va păstra o politică disiciplinată în legătură cu Cadbury şi nu va sacrifica ratingul de credit.
Alţi posibili cumpărători sunt grupul elveţian Nestle şi cel italian Ferrero. Presa din Italia a indicat că reprezentanţii Ferrero, ai Hershey şi ai fondurilor de investiţii KKR şi Blackstone s-au întâlnit pentru a discuta în legătură cu o ofertă de achiziţionare a Cadbury, însă nu au stabilit nimic concret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here