Koljic e viitorul! Bosniacul a îngenuncheat echipa lui Hagi

377

Universitatea Craiova a obţinut o victorie extrem de preţioasă în runda cu numărul 9 din Liga 1. Dubla atacantului Elvir Koljic (`5, `48) i-a readus pe olteni în zona play-off, iar Ştiinţa pare că şi-a găsit vârful mult căutat, bosniacul reuşind 4 goluri în primele 3 meciuri pentru olteni. A fost o partidă dominată copios de gazde, elevii lui Devis Mangia jucând cu mult nerv. Diferenţa de scor trebuia să fie mult mai mare în prima repriză, amfitrionii lovind de două ori bara, prin Mihăilă (`19) şi Kelic (`24), şi irosind alte două mari oportunităţi prin Bărbuţ (`35, `45). Viitorul a echilibrat disputa după golul doi, dar formaţia lui Hagi a avut prea puţine realizări ofensive pentru a reveni în meci. Pentru Craiova urmează o perioadă extrem de dificilă în campionat, respectiv meciuri cu CFR Cluj, FC Hermannstadt, FCSB şi Astra.

Mangia cere continuitate
Craiova a făcut un meci foarte bun în opinia antrenorului Devis Mangia, însă italianul a recunoscut că, pentru a intra în play-off şi pentru a avea apoi un obiectiv mai îndrăzneţ, Universitatea trebuie să elimine sincopele.“Cred că am făcut cea mai bună primă repriză din acest sezon. Trebuia să închidem meciul în prima repriză, asta nu a fost bine. Ne-a fost puțin teamă pentru că am dat un gol, dar după aia am avut două bare, ocazii mari, dar n-am reușit să marcăm. Cred că nu e o problemă de sistem, o problemă de atitudine. Această echipă trebuie să înțeleagă că fiecare meci în sine este un examen. Avem nevoie de continuitate. Trebuie să muncim. O săptămână îmi spuneți că ne batem la retrogradare și una la titlu. Ne trebuie echilibru“, a admis Mangia. În schimb, Alex Mateiu şi Nicuşor Bancu l-au lăudat pe Elvir Koljic, despre care au spus că a revitalizat atacul juveţilor. “E omul nostru de gol. Mă bucur mult pentru el că a marcat şi cu capul, şi cu piciorul. Chiar aveam nevoie de un atacant de genul acesta. Am jucat fotbal frumos, cred că cel mai bun meci de până acum. Suntem fericiţi. Trebuie să o ţinem aşa, nu să facem un meci bun şi unul slab“, a spus Alexandru Mateiu. “Am făcut cea mai bună repriză de când am început campionatul. Ne-a ieșit tot ce am făcut la antrenamente. Ne-am găsit atacantul. Dacă o ține așa Koljic, m-aș bucura să se lupte cu Mitriță pentru titlul de golgheter. Mă bucur că ne-am apărat bine azi și că nu am luat gol“, a declarat căpitanul Nicușor Bancu. Şi “Regele” Gheorghe Hagi a recunoscut că victoria Craiovei nu a putut fi pusă la îndoială. “Trebuie să recunoaştem că au fost mai buni, au fost mai iuţi, ne-au depăşit ca ritm şi intensitate. A doua repriză am avut două ocazii, puteam să marcăm, dar este meritată victoria celor de la Craiova”, a declarat antrenorul Viitorului.
Universitatea Craiova – FC Viitorul 2-0 (1-0)
Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Briceag – Martic (`87, Dimitrov), Mateiu, Cicâldău, Bancu – Bărbuț (`77, Burlacu), Koljic, Mihăilă (`65, Rocha). Antrenor: Devis Mangia.
FC Viitorul: Buzbuchi – Mladen, Luchin (`61, Boboc), Țâru, De Nooijer – Lima (`46, Voduț), T. Băluță, Vână – I. Hagi, Drăguș, A. Ciobanu (`81, Artean). Antrenor: Gică Hagi.
Au arbitrat: Radu Petrescu – Adrian Ghinguleac, Mircea Grigoroiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here