Knockout-ul de la Starsbourg al PDL! – Rânjetul Guvernatorului

206

Când tu, ca preşedinte, ai ca oaspete preşedintele unei ţări membre a Uniunii Europene, dar cu o populaţie puţin mai mare decât a Bucureştilor, iar aceasta te trage de urechi şi tu ori nu auzi nimic – de râzi ca… aia din Târg -, ori eşti inconştient ori niţel aghesmuit. Ca să nu mai vorbim că bolile dictatorilor – aceşti nebuni care conduc lumea, cum este titlul unei celebre cărţi scrise de un politolog erudit – nu ştiu dacă mai este ceva de făcut.

Deşi auzea în cască, în mod sigur, declaraţiile preşedintelui-femeie invitat la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu tăcea, deci nu hă-hăia, rânjind sarcastic. În fond, criticile corecte şi cam nepotrivite pentru un oaspete care, nu-i aşa, nu-i o mare personalitate în Europa l-au lăsat impasibil. Semne clar că nu-i pasă nici cât negru sub unghie de România, pe care-o consideră propria moşie. Din care suge cât poate, împreună cu acoliţii săi. Şi, deocamdată, poate! E limpede, că sintagma cu Traian Băsescu – Guvernatorul României, impus de cancelariile străine, bildelbergi ori elitişti europeni, lansată de analistul politic Bogdan Chireac prinde tot mai mult. Şi se dovedeşte a fi una realistă. Din care situaţie nu ştim cum vom scăpa. S-a discutat situaţia din România la Strasbourg, iar de data aceasta europarlamentarii USL, în frunte cu Victor Boştinaru, Corina Creţu şi reprezentanţii PNL au fost cu mult mai curajoşi. Practic, pedelista Monica Macovei s-a făcut de ruşine pe ea însăşi, nu-i doar ţara şi partidul pe care-l reprezintă. Preşedintele de şedinţă a atenţionat-o, în mai multe rânduri, că-i taie microfonul. Ceea ce înseamnă că PDL a fost făcut knockout! Au şters podeaua cu PDL nu numai europarlamentarii USL, ci şi un europarlamentar grec care-a vorbit într-o frumoasă limbă română. Incomparabil mai bun cunoscător al limbii marelui Poet Naţional Mihai Eminescu decât EBA! Merită o subliniere aparte, Sir Graham Watson, europarlamentar britanic şi Preşedintele liberal-democraţilor din Parlamentul European, de la Strasbourg. Britanicul a precizat cu claritate şi cu argumente că Preşedintele portughez al Comisiei Europene, Barrosso, şi Comisarul european pe Justiţie, luxemburgheza Viviane Reding nu au fost obiectivi şi au comis erori în privinţa României. Mai mult, Sir Graham Watson crede că cea mai bună soluţie pentru România ar fi organizarea unor alegeri parlamentare şi prezidenţiale noi. Inclusiv domnia sa, adică Sir Graham Watson susţine că votul celor 7,4 milioane de români confirmă ilegitimitatea revenirii preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. Am putea vedea şedinţa Parlamentului European şi ca pe o schimbare la faţă. În care Comisia Europeană a trecut de la rolul de Caiafa în acela de Pilat din Pont. Spălându-se, într-un fel, pe mâini. Meritul aparţine, cum afirmam şi ieri, Scrisorii către Barroso şi toţi europarlamentarii de la Strasbourg a ex-preşedintelui Emil Constantinescu, dar şi a poziţiilor clare şi dure ale europarlamentarilor USL: Cinste lor!
Ion Predoşanu
P.S.
Chiar şi înaintea demolării pârelor pedeliste de la Parlamentul European, sondajul IMAS pe luna septembrie plasează USL în frunte, cu 57,1%, faţă de numai 17,8% ale PDL-ului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here