Klaus Leiders, în recunoaștere la carierele CEO / Marți a pus piciorul la Jilț, azi la Roșiuța

618

Noul membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Klaus Leiders, director al Direcției de Investiții și Dezvoltare, a început să facă vizite de recunoaștere la carierele miniere ale companiei. Ieri, a fost prezent la cariera Jilț, unde a fost informat că sunt probleme mari ce necesită rezolvare. Astăzi, neamțul din CEO va face o deplasare similară în bazinul minier Motru, vizată fiind cariera Roșiuța, ca apoi, joi, să viziteze Cariera Lupoaia. Problemele ultimei unități i-au fost aduse la cunoștință, marți, chiar de liderul sindical de aici, Nicu Bunoaica.

Klaus Leiders a discutat, prin translator, după vizita de lucru făcută la cariera de la Jilț, despre modul cum decurg lucrurile acum în CE Oltenia, cu liderul de sindicat de la Lupoaia, Nicu Bunoaica. Acesta îi transmisese, anterior, vizitei, o adresă directorului, în legătură cu propunerile sindicatului de eficientizare a CEO și de reorganizare a carierei Lupoaia. Propunerile respective ar putea duce, odată puse în practică, la evitarea intrării CEO în insolvență situație care ar impune noi restructurări de personal.
Adresa respectivă fusese transmisă anterior și ministrului Energiei și tuturor directorilor care au condus în ultimul timp CEO, mai exact lui Ciurel, Ciobotărică și Ilie.

Transportul salariaților, problema principală
În cele 31 de puncte ale adresei ajunse și la Leiders, sindicaliștii fac, de altfel, câteva sugestii pentru a contribui la eficientizarea activității din companie, totul pentru ca ele să fie analizate și puse în practică. Prima este problema legată de transportul salariaților de la domiciliu la locul de muncă și retur, problemă analizată în 2015 de către o comisie specială condusă de Ion Rușeț, dar care și-a încetat existența cu niște propuneri uitate de decidenți.
Aici se dă exemplu un salariat din Padeș care muncește 8 ore în carieră, în timp ce încă patru ore le pierde pe drum, urmare a legăturilor proaste de transport asigurate de angajator. Mai mult s-a ridicat problema transportului ineficient pentru zilele de sâmbătă și duminică, când angajații, obligați să muncească în zilele de weekend, nu au mijloace de transport în comun pentru a ajunge la serviciu, angajatorul acceptând ca, la final de săptămână, firma de transport să circule cu mașini puține.

Angajații cu pile, peste salariații care au cedat teren CEO
Problema angajărilor pe pile, politice și pe interese personale și de grup i-a fost, de asemenea, adusă la cunoștință noului director de către Nicu Bunoaica. Tabelul cu noii salariați ai anului 2015 și ai anului 2016 i-a fost oferit lui Klaus Leiders cu explicațiile de rigoare conform cărora angajații cu pile îi întrec în liste pe cei care au probleme sociale ori au cedat terenuri companiei în schimbul unui loc de muncă.

Tinerii din CEO nu au acces la funcții
Faptul că tinerii din companie nu promovează deloc a fost un alt aspect discutat, ieri, cu directorul din CEO, Bunoaica comparând cele existente la Gorj cu situația din firmele private unde managementul este eficient și proaspăt.
“Angajații de 40 de ani ajung, la noi, cu mult noroc, cel mult șefi de birou, ca la 45 de ani să fie șefi de secție sau sector, la 50 de ani șefi de subunitate și abia la 60 de ani șefi de unitate”, a explicat liderul sindical.
Acesta i-a mai explicat membrului Directoratului despre organigrama stufoasă a CEO, care a completat lanțul structurilor în loc să o simplifice, aici vorbind de existența atât a Diviziei, cât și a Sucursalelor.

Vor și decizii după vizite
Klaus a anunțat că va veni, joi, la UMC Lupoaia pentru a vedea problemele cu cae se confruntă personalul de aici, aflat sub normativ. “Se fac eforturi inumane pentru ca această carieră să funcționeze. Se fac chiar sacrificii pentru a se da cărbune și asta în timp ce lucrează cu excavatoare uzate, cu reductoare de marșuri lipsă cu scule puține, vechi și rudimentare. Minerii sunt niște eroi pentru ceea ce fac, dar din păcate efortul lor nu se vede la vârful CEO, oamenii fiind considerați și acum doar o piesă de schimb”, a completat Bunoaica, așteptând vizita directorului neamț la Lupoaia, dar și efectele acesteia.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here