Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, întâlnire la Constanța

1357

Emmanuel Macron se întâlnește miercuri, 15 iunie, cu Klaus Iohannis, în Constanța. Întrevederea va avea loc la Baza Mihail Kogălniceanu. 

Cei doi președinți vor discuta despre consolidarea Parteneriatului Strategic româno-francez, aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, dar și despre evoluția de securitate din regiune.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cei doi preşedinţi vor discuta despre modalităţile de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez, reînnoit în 2018 prin semnarea, la Paris, de către Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a Declaraţiei Politice aferente, ale cărei direcţii de dezvoltare au fost detaliate în cadrul Foii de Parcurs semnate în 2020, informează News.ro.

Alte teme de discuţie vizează aderarea României la Spaţiul Schengen şi implicarea sa activă în protejarea frontierei externe a Uniunii Europene.

O atenţie deosebită va fi acordată coordonării poziţiilor celor două state în pregătirea reuniunilor Consiliului European de la Bruxelles, precum şi a Summitului NATO de la Madrid, care vor avea loc în a doua parte a lunii iunie.

Miercuri, la vizita la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu va participa şi premierul Nicolae Ciucă.

Președintele Franței a ajuns marți seară la Kogălniceanu. Oficialul de la Paris a fost întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here