Kempes, Vunk, Krypton și Vița de Vie i-au pus în mișcare pe spectatorii festivalului RockFest Transalpina

845

Mii de turiști din întreaga țară au venit, în acest weekend, la Rânca, pe Transalpina, pentru a se bucura de muzică rock de calitate. Prima ediție a festivalului RockFest Transalpina a fost un succes incontestabil. Pe scenă au evoluat trupe precum Kempes, Vunk, Krypton și Vița de Vie, iar specatorii au învins frigul punându-se în mișcare în ritmul muzicii. Evenimentul s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

Consiliul Județean Gorj continuă campania de promovare turistică a zonei montane Rânca și a organizat prima ediție a Festivalului ROckFest Transalpina, concert-maraton de muzică rock. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 29 iulie 2017. Deși a fost o ediție de debut, nume mari ale rock-ului autohton s-au prezentat pe scena din Rânca: KEMPES, Krypton, 9,7 Richter, The Rock / Tribute AC/DC, Vița de Vie și Vunk, precum și tânărul instrumentist gorjean Radu Pupăzan cu un recital de percuție. Temperaturile nu au fost deloc prietenoase, dar participanții le-au învins prin dans.

Debut încununat de succes
Deși a fost o ediție de debut, Rockfest Transalpina s-a dovedit a fi un succes. “Ne bucurăm că am reușit să organizăm RockFest Transalpina. După cum vedeți, sunt prezenți foarte mulți tineri, adulți, dar și părinți cu copii, ceea ce dovedește că rock-ul nu are vârstă, dar și că oamenii își doreau un astfel de eveniment. Atmosfera de aici ne determină să organizăm acest festival și în viitor, să-l facem să devină o tradiție”, a declarat Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Cabanierii din zona Rânca au fost și ei plăcut surprinși de numărul mare de turiști care au ales să își petreacă sfârșitul de săptămână la munte.
Iubitorii de rock s-au arătat încântați de eveniment. “Organizarea este bună, muzica la fel! Sperăm să ne putem bucura de cât mai multe evenimente de acest gen la noi în județ, în Gorj. Avem locuri frumoase, pe care cu un asemenea spectacol le putem promova la nivel național și internațional. Îi felicit pe organizatori și pe toți cei care au pus umărul și s-au implicat pentru ca acest festival să aibă loc. Sper să ne revedem aici și anul viitor!”, a spus Tavi, unul dintre turiștii din public.
RockFest Transalpina s-a încheiat cu un foc de artificii, cerul stațiunii Rânca fiind colorat pe ritmul muzicii, spre bucuria celor prezenți la eveniment.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here