“Juveţii” craioveni, primii la reunire

7

CSU Craiova este prima echipă din Liga 1 ce şi-a chemat jucătorii la antrenamente, trupa doljeană pornind de ieri pregătirile pentru sezonul de primăvară.
Sorin Cîrţu şi Emil Săndoi au sunat adunarea, pe 7 ianuarie au programat vizita medicală, iar pe 12 ianuarie echipa craioveană va fi deja în avionul pentru Antalya, acolo unde este programat primul cantonament.
Din lotul prezent la reunirea celor de la CSU Craiova au lipsit cei doi jucători din Insula Capului Verde, Kay şi Nuno Rocha urmând să participe în perioada 17 ianuarie – 8 februarie la Cupa Africii pe Naţiuni, competiţie care va fi organizată în Guineea Ecuatorială.
Echipa craioveană, cu o serie pozitivă impresionantă de la preluarea conducerii tehnice de către cuplul Cîrţu – Săndoi, s-a întărit în această pauză de iarnă cu doi jucători, unul deja consacrat, altul de perspectivă. Andrei Dumitraş, fost jucător al Ceahlăului, trecut pentru o scurtă perioadă şi prin curtea Stelei, autor al unor goluri spectaculoase în turul campionatului deşi evoluează preponderent ca fundaş, se arată nerăbdător să evolueze în faţa publicului oltean: „Am venit la Craiova să facem performanţă. Au fost câteva motive care m-au determinat să semnez: în primul rând suporterii extraordinari, apoi stabilitatea financiară şi dorinţa clubului de a fi în elita fotbalului românesc. Am văzut atmosfera de la meciul cu Steaua, abia aştept să joc pentru aceşti suporteri fantastici. Nu mi-am propus un număr de goluri, ci evoluţii cât mai bune, să-mi fac datoria faţă de club şi sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a declarat Dumitraş pentru site-ul oficial al celor de la CSU Craiova. Marius Briceag, al doilea jucător care a semnat cu echipa Craiovei în această iarnă, evoluează ca fundaş stânga şi vine de la CSM Râmnicu Vâlcea. Briceag ştie că-l aşteaptă o concurenţă acerbă cu un alt jucător tânăr şi vrea ca alături de noua sa echipă să termine acest sezon în primele cinci din Liga 1: „Semnarea contractului cu Universitatea Craiova este un vis devenit realitate. Este un pas înainte în cariera mea. Am venit la o echipă mare, cu tradiţie. Sper să fac o treabă cât mai bună, să ajut echipa, să nu dezamăgesc. Concurenţa cu Bogdan Vătăjelu este benefică, reprezintă o motivaţie în plus. Mi-aş dori ca în acest sezon să terminăm în primele cinci, iar la anul să tragem şi la campionat”, a spus Briceag pentru site-ul echipei craiovene.
Reunirea echipei craiovene a avut loc la Sala Polivalentă, iar primul antrenament a avut loc la Baza Sportivă Popeci. Lotul prezent la reunire a fost compus din portarii Straton, Brac şi Bălgrădean, jucătorii de câmp Achim, Izvoranu, Tîrnăcop, Băluţă, Ferfelea, Mateiu, Cârstea, Frăsinescu, Avrămia, Ivan, Dumitraş, Briceag, Vătăjelu, Herghelegiu, Sin, Varga, precum şi juniorii Iuga şi Manea.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here