,,Justiţiarul” Bocşe, împarte dreptatea la APIA pentru Mercioiu

261

bocse marePedelista Corina Dorobanţu nu întruneşte vechimea necesară pentru a participa la concursul pentru şefia APIA Gorj. Cel puţin asta încearcă să atragă atenţia Iulian Bocşe, fostul peremist devenit pedelist peste noapte, în intenţia făţişă de a o împiedica pe Dorobanţu să ia locul fostei ocupante, Delia Mercioiu.

Bocşe, care juca până nu demult rolul amantului Deliei Mercioiu, într-un scandal de presă, susţine însă că nu vrea să îi ia apărarea fostei şefe a APIA Gorj, ci vrea doar să atragă atenţia că Dorobanţu va fi promovată ilegal pe post, ea neîntrunind condiţiile impuse de lege pentru o astfel de funcţie.

corina-dorobantuEste răzbunarea Deliei Mercioiu sau Iulian Bocşe chiar nu se gândeşte în ce o bagă pe fosta şefă a APIA Gorj? Aceasta a fost întrebarea pe care ne-am pus-o în momentul în care brusc pe faxul redacţiei am primit ieri un document semnat de Iulian Bocşe, gorjeanul pripăşit prin Bucureşti după ce toate drumurile din Gorj i s-au închis. Vorbim despre Bocşe, fostul primar al comunei Crasna până în 2004, fost poliţist, fost membru PRM, care a renunţat la partidul lui Vadim după ce în lupta pentru şefia organizaţiei nu l-a detronat pe Ion Fugaru, pe atunci liderul formaţiunii politice de la mercioiuGorj. Acelaşi Bocşe devine un susţinător al PDL şi recunoaşte, în prezent, că este simpatizant al formaţiunii ,,portocalii” şi nu membru cu acte în regulă. Ce mai aflăm însă de Bocşe, mai nou acesta este preşedinte la un ONG care se intitulează pompos drept Asociaţia Adevăr Dreptate Egalitate Responsabilitate(ADER), având sediul în Bucureşti. În această calitate, de fapt, Bocşe s-a gândit să intervină pentru a face, probabil, fie pe placul Deliei Mercioiu, fie pentru a se răzbuna pentru cea care a luat locul ,,prietenei” sale apropiate.

Cu sesizarea la ANFP

Şi astfel, Bocşe, prin intermediul ADER transmite o sesizare preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Andras Szakal, prin care îi atrage atenţia că participanta la concurs, din partea Gorjului, adică Corina Dorobanţu, nu întruneşte criteriile pentru a participa la acesta. ,,Ţinând cont că doamna Corina Dorobanţu este absolventă a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Facultatea de Ştiinţe Economice-Contabilitate şi Audit, în anul 2007, şi absolventă de master în anul 2008 a aceleiaşi universităţi, contabilitate şi audit, vă atragem atenţia că aceasta nu îndeplineşte condiţiile legale, respectiv condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor, adică de 3 ani ca economist, auditor, contabil de la terminarea studiilor, în cadrul APIA centrul judeţean Gorj, din data de 5.07.2011. Faţă de acest aspect, vă solicităm cu celeritate suspendarea concursului până la intrarea în legalitate”, se arată în documentul semnat de Bocşe. Gorjeanul nu se opreşte aici, el ameninţând că: ,,în cazul în care Corina Dorobanţu va fi admisă şi declarată câştigătoare a concursului, ne rezervăm dreptul de a sesiza organele de cercetare penală împotriva comisiei de concurs care avea obligaţia să selecteze dosarele de concurs”. Deşi documentul a ajuns la ANFP pe data de 5 iulie, evident, că instituţia nu a luat în considerare demersul lui Bocşe, care, nici el nu şi-a dus ameninţările până la capăt, Dorobanţu participând la concurs şi fiind chiar promovată pe funcţie. De fapt demersul în presă de acum, pare mai mult o încercare disperată de a pune piedică numirii pe post a lui Dorobanţu, care îşi aşteaptă, din moment în moment, ordinul de numire în funcţie.

Bocşe interesat şi de pădurea din Crasna

Revoltat de faptul că ziariştii cred că el o avantajează astfel pe Delia Mercioiu, Bocşe a menţionat telefonic că: ,,nu are nimic demersul meu cu aşa-zisa mea relaţie cu Delia Mercioiu. Oricum <<Mercioaica>> nu îndeplinea nici ea condiţiile pentru a participa la concurs. (..) Singurul în măsură, dacă mă întrebaţi pe mine, era Versin”. Menţionăm însă că niciodată, până acum, Bocşe nu a ieşit public să nege relaţia sa cu Mercioiu, creionată de presa locală. Întrebat dacă asociaţia pe care o conduce a mai intervenit pentru a împiedica şi o altă ilegalitate din Gorj, Bocşe a menţionat că a mai făcut un singur demers şi asta în legătură cu pădurile de la Crasna şi Padeş, acesta fiind interesat mai mult de pădurea din localitatea sa natală.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here