Jurnalistul Călugăriţa, sindicalistul Torop şi publicistul Brozbă, potenţiali candidaţi pentru postul lui Gârbaciu

176

La două zile înainte de expirarea termenului de depunere a dosarului privind candidatura la postul de director al Şcolii Populare de Artă(ŞPA) din Târgu-Jiu, nimeni nu s-a înscris, deocamdată, în competiţia pentru scaunul vacant al lui Viorel Gârbaciu. Până miercuri însă, există şanse mari ca măcar trei persoane să intre în cursa pentru şefia instituţiei de cultură. Se vorbeşte astfel despre trei potenţiali candidaţi pentru post: jurnalistul Sorin Călugăriţa, directorul săptămânalului Obiectiv, Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din Sanitas DGASPC Gorj şi cunoscutul publicist Dorin Brozbă.

Postul vacant de director la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu nu va rămâne fără ocupant, deşi numai o zi ne desparte de închiderea sesiunii de depunere a planurilor de management, cerute de organizatori. Dar până acum la Consiliul Judeţean Gorj nu s-a depus niciun dosar al pretendenţilor la funcţia în cauză. Purtătorul de cuvânt al CJ Gorj, Oana Paloş, a declarat astfel ieri că până la orele 15.00, luni, nu se depusese niciun astfel de dosar, termenul de depunere al acestora finalizându-se în cursul zilei de miercuri. Asta şi pentru că planurile de management se analizează apoi de comisia de examen până la data de 19 septembrie 2013. Abia apoi, pe 30 septembrie vor fi susţinute planurilor de management ale candidaţilor, în cadrul interviului.

Călugăriţa, implicat în acţiunile ŞPA
În perioada 31 august-1 septembrie 2013 jurnalistul Sorin Călugăriţa a participant la Festivalul Tarafuri şi Fanfare, ediţia VIII-a, desfăşurat la Bucureşti, omul de presă fiind aici reprezentantul instituţiei de cultură. Asta demonstrează că Sorin Călugăriţa este bine primit în sânul ŞPA Târgu-Jiu, având şanse reale să ocupe postul lui Gârbaciu, chiar şi cu acordul mutual al acestuia. Călugăriţa susţine însă că nu ştie, deocamdată, dacă va intra în competiţia pentru funcţie. Acesta nu a negat că are o relaţie excelentă cu fostul ocupant al postului Viorel Gârbaciu.

Torop, neinteresat de post
Sindicalistul Sorin Torop spune însă că nu are nicio legătură cu acest concurs, şi că nu s-a gândit să încropească vreun proiect de management pentru ŞPA. “Cred că trebuie cineva cu studii în domeniu”, a declarat Torop, care spune, amuzat, că i-ar fi plăcut să-i cânte lăutarii în fiecare zi, la locul de muncă, dar nu vrea postul în cauză. Acesta susţine însă că a primit nişte oferte de la nivel judeţean, dar nu intenţionează să părăsească Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj.
“Fiind o instituţie reprezentativă la nivel de judeţ Şcoala Populară de Artă merită să aibă la cârmă o persoană cu cunoştinţe în domeniu. Ori eu nu am studiile necesare pentru aşa ceva. Nici nu m-am gândit vreodată să îmi fac planuri de a accede la vreo funcţie de conducere de la vârful ŞPA Târgu-Jiu”, a completat Torop.

Brozbă nu vrea postul
“Au fost zvonuri de acest fel şi în urmă cu trei ani. Lucrez la termocentrala Rovinari şi nu aş renunţa la serviciul unde lucrez de 35 de ani. Eu fac activităţi culturale pentru că îmi place să lucrez cu copiii. Dar nu mi-am depus niciun dosar, nu ştiu când e concursul şi asta pentru că nu am fost interesat”, a declarat şi Dorin Brozbă, amuzat de zvonurile care îl dau de ani buni viitor director la ŞPA Târgu-Jiu.
Viorel Gârbaciu s-a pensionat pe 30 iunie 2013, postul de director al instituţiei culturale fiind de atunci vacant.

Nemulţumiri printre angajaţi
Pentru postul în cauză au fost speculate şi alte nume, dar candidaţii vehiculaţi au negat vehement zvonurile apărute. Codruţa Florescu, soţia vicepreşedintelui CJ Gorj, Ciprian Florescu, Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiiilor din municipiu, dar şi Iani Gârbaciu, au fost nominalizaţi la bursa zvonurilor drept viitori candidaţi la competiţia de luna aceasta.
De asemenea există multe voci în cadrul SPA Târgu-Jiu care afirmă că postul ar fi scos la concurs cu dedicaţie, asta deoarece cerinţele sunt extrem de dificile.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here