Juristul care abuza minore a plâns în faţa judecătorilor

339

obsedat (2)Juristul din Targu-Jiu acuzat că abuza sexual fetiţele pe care le prindea prin scara blocurilor, după ce le urmărea, doreşte să fie liber. El a formulat recurs împotriva sentinţei de arestare preventivă, însă magistraţii au decis să-i respingă cererea. Ca să impresioneze judecătorii, juristul a plâns şi a regretat faptele. Prin vocea avocatei, a explicat, însă, că de fiecare dată după ce abuza fetiţele regreta, dar nu pentru mult timp, pentru că apoi nu se mai putea abţine. Profitorul de minore este finul deputatului Cosmin Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului.

Considerând că nu este un pericol public, juristul Daniel Ovidiu Vîlceanu, angajat la Minprest, societate care lucrează pentru Complexul Energetic Rovinari, a formulat recurs împotriva măsurii arestării preventive de 15 zile, solicitând judecarea în stare de libertate. Magistraţii Tribunalului Gorj au respins însă cererea, dispunând astfel rămânerea în arest a profitorului de minore.

A plâns şi a regretat faptele!

Înaintea sentinţei, juristul care abuza minorele a plâns în sala de judecată. Şi-a acoperit din nou faţa cu palmele când a văzut jurnaliştii, iar la audiere a recunoscut faptele pentru care a fost acuzat. A spus că îi pare rău de cele petrecute şi că doar două dintre fetiţe au fost victimele sale, una de 9 ani şi alta de 10 ani. Pe celelalte 14 fapte nu le recunoaşte. Avocata perversului a precizat că a stat de vorbă cu acesta şi că i-a precizat că imediat ce săvârşea acele fapte le regreta, dar că nu se putea abţine în acele momente. Aceasta a mai declarat că suspectul pe care ea îl apără are, cu siguranţă, probleme psihice şi că, în aceste condiţii are nevoie de tratament, motiv pentru care a solicitat judecarea în libertate. Şocantă a fost, însă, pledoaria privind faptul că juristul care abuza minore nu ar reprezenta un pericol social, explicând faptele ca pure întâmplări. A mai invocat şi practica judiciară unde a precizat că nu-şi aminteşte ca un alt pervers să fi fost arestat preventiv, insistând şi pe pedeapsa mică a acestor fapte, de până la 5 ani de închisoare.

Îşi urmărea victimele!

Procurorii au ţinut, însă, să explice de ce este considerat Daniel Ovidiu Vîlceanu un pericol public. Astfel, juristul urmărea fetiţele de la şcoală şi după terminarea cursurilor le aştepta în scara blocurilor, le ademenea şi profita de ele. Descrierea acestor fapte a oripilat pe toată lumea. Cert este că, juristul a acţionat, în ambele cazuri pe care le-a recunoscut, la ora 13, adică imediat după terminarea orelor de curs. Mai mult, el pleca de la serviciu, de la Minprest, să prindă fetiţele când termină cursurile.

Colegii de serviciu, şocaţi de cele auzite

La Minprest, toţi colegii au fost şocaţi de cele auzite. “Ne-a şocat pe toţi. La prima vedere şi eu aş considera că are probleme, dar este un extraordinar coleg, nu a avut probleme disciplinare, un om capabil, bine pregătit profesional, iar reversul şi tumultul vieţii lui interioare a fost un şoc, suntem atâtea femei aici, niciodată nu ne-a dat impresia că ar avea probleme. Familia ar trebui să aibă multă înţelegere cu el, pentru că altfel îl pierde. Şocul este foarte mare, are un copil, îmi este foarte milă de el, nu găsesc justificări. Este inadmisibil. Am cerut, prin adresa oficială, Poliţiei să ne spună perioada de când a fost reţinut şi îi vom suspenda contractual de muncă”, a declarat Elena Vintilescu, directorul societăţii Minprest, unde juristul lucra de 3 ani.

Cunoscuţii sunt în stare de şoc!

Ovidiu Daniel Vîlceanu are 34 de ani, este căsătorit şi are un băieţel de 6 săptămâni. Soţia sa este economist la SNLO şi aveau o situaţie financiară bună. Juristul, profitor de minore, este finul fostului secretar de stat, Cosmin Popescu, actual deputat, iar pe 19 mai urma ca fiul său să primească botezul. “Niciodată nu a lăsat impresia că ar avea astfel de probleme. Îl cunosc de 10-12 ani, nu pot să cred ce am aflat, suntem toţi şocaţi, nu pot să-mi explic ce a fost şi ce este în mintea lui. Părinţii mei, familia mea, am rămas cu toţii fără cuvinte. Este şocant şi o tragedie, în acelaşi timp”, a declarat Cosmin Popescu, naşul juristului acuzat de corupere sexuală.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here