Juristul Blându, la mâna Comisiei de Disciplină a DGASPC Gorj

109

marius blandu 2Cazul „Blându” a întrunit în şedinţă, recent, membrii Comisiei de Disciplină de la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Gorj. Totul ca urmare a neregulilor în funcţie realizate de Marius Blându, şeful Serviciului Juridic şi Contencios din cadrul instituţiei, deja atenţionat cu un ultimatum şi de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, la începutul lunii decembrie a anului trecut. Călinoiu nu l-a slăbit pe Blându, cum nu a făcut-o nici noua conducere a instituţiei, care la propunerea Comisiei, ar putea să îl destituie, chiar luna aceasta, din funcţie pe Blându. Oricum Blându nu se mai regăsea în noua organigramă a instituţiei. Mai mult, acum, în locul acestuia deja se caută variante pentru angajarea unui alt jurist, existând marea posibilitate ca înlocuitorul lui Blându să fie adus din afară.

Marius Blându, juristul DGASPC Gorj, ar trebui să îşi facă bagajele deoarece, în curând, este posibil, să părăsească instituţia în care a lucrat în ultimii ani. Totul ca urmare a greşelilor lui Blându în funcţie care nu vor fi iertate de noua conducere a instituţiei şi nu vor fi trecute cu vederea nici de colegii săi din Comisia de Disciplină a DGASPC care l-au judecat deja. Propunerea Comisiei de Disciplină a DGASPC Gorj care va fi adresată directorului executiv al instituţiei, adică la Camelia Popescu, va fi de destituire a lui Blându, spun surse din DGASPC. Asta pentru că juristul a prejudiciat instituţia întârziind să depună recursurile la procesele înaintate de salariaţii DGASPC, aceştia câştigând în instanţă, iar Protecţia Copilului fiind bună de plată.

Blându afară, Diaconescu fără funcţie în organigramă

Nu numai Blându va fi “pedepsit” pentru activitatea neprofesională realizată la DGASPC. De altfel, Ion Călinoiu i-a dat un ultimatul chiar la începutul lunii decembrie. O pedeapsă va primi şi Laurenţiu Diaconescu, directorul de Resurse Umane, a cărui funcţie nu se mai regăseşte în organigrama ce va fi supusă aprobării Consiliului Judeţean Gorj, chiar luna aceasta. Suntem curioşi dacă tatăl lui Laurenţiu Diaconescu, pesedistul Puiu Diaconescu, va vota noua organigramă deoarece chiar dacă a lipsit la două şedinţe, dacă nu vine la cea din această lună ar putea rămâne fără postul de consilier judeţean. Trei absenţe înseamnă excludere. Ne hazardăm să spunem că Puiu Diaconescu, asta dacă va participa la şedinţă, va vota organigrama, deoarece scoaterea funcţiei ocupată de fiul său din acest document ar fi un lucru absolut legal care este prevăzut de noua legea a asistenţei sociale. Nu va fi în niciun caz vreo răzbunare a conducerii judeţului pe Puiu Diaconescu ori pe fiul său, aşa cum deja s-a discutat în instituţie. Mai mult, Camelia Popescu, ar avea o relaţie apropiată cu Laurenţiu Diaconescu, până la numirea sa recentă pe funcţia de director executiv, acesta fiindu-i subalternă.

Cinci directori, dar rămân trei

Pe baza noii organigrame a DGASPC Gorj, conform acestei legi, vor dispărea doi directori din cei cinci existenţi. Va rămâne însă funcţia de director executiv, una de director adjunct şi cea de director economic. Se va elimina funcţia de director de Resurse Umane şi una de director adjunct. Nu se ştie însă deocamdată care director va fi eliminat, din organigramă, Ninela Gruia sau Clara Şerbănoaica, ambele fiind directori adjuncţi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here