Juristă a Consiliului Local Târgu-Jiu, pusă la zid de colega de birou! Romanescu a ignorat situația, consilierii locali au fost informați

2672

În ședința pe comisii a Consiliului Local Târgu-Jiu de ieri a fost prezentată aleșilor locali și o situație prin care trece unul dintre consilierii juridici ai acestei autorități, obligat să suporte atitudinea neprincipială a colegei sale de birou, care, prin comportamentul manifestat la serviciu, îi afectează activitatea profesională. Jurista a decis să-și prezinte problema de serviciu consilierilor locali, în a cărui aparat de lucru își desfășoară activitatea, după ce a transmis în scris situația, anterior, și primarului Marcel Romanescu, dar și secretarului primăriei. Din păcate, referatul angajatei a rămas fără răspuns din partea șefului administrației locale, asta, deși a trecut o săptămână de când respectivul a fost sesizat. Edilul local a evitat chiar și o simplă discuție cu cele două salariate, lăsând ca lucrurile să se agraveze.

În Primăria Târgu-Jiu, ultimii veniți sunt tratați cu superioritate de cei care se consideră apropiați conducerii liberale a instituției publice și chiar puși la zid, dacă cei în cauză nu înțeleg că politica pentru aceștia trebuie să fie ,,ciocul mic”. O demonstrează demersul Dianei Popescu, jurist al Consiliului Local Târgu-Jiu de mai bine de o jumătate de an, făcut ieri la ședința pe comisii, dar și cu o săptămână în urmă, printr-un referat făcut la adresa edilului local. De altfel, în cele câteva luni de activitate în primăria orașului, perioada de acomodare a noii angajate a fost presărată de diverse piedici, pornind de la răutăți și ajungându-se până la jigniri și șicane de ordin profesional. Practic, salariatei i s-a dat de înțeles, încă din primele zile de muncă, faptul că nu ar face parte din elita instituției publice care, mai nou este ,,la putere”, decizând chiar și dacă un salariat trebuie să se simtă confortabil la serviciu sau pur și simplu hăituit.

Șeful nu intervine între subalterne!
Șocant este că, în loc să ofere un climat profesional de muncă în primărie, edilul Romanescu preferă să nu intervină și chiar să ignore situațiile de fapt, chiar dacă este conștient că lucrurile se pot inflama și vor afecta bunul mers al instituției și raportul acesteia cu cetățeanul. Din păcate, nici nu pune pe vreun șef de serviciu să facă asta, dacă nu dorește să-și murdărească mâinile cu problema sesizată de jurista Popescu. În atare situație, Diana Popescu s-a văzut pusă în postura de a sesiza aleșii locali că nu este lăsată să-și desfășoare profesionist activitatea, asta, urmare a comportamentului deloc corect la adresa sa, manifestat de una dintre colegele de muncă. Cea învinuită are o vechime la serviciu, mai mare decât a salariatei reclamante, cu doar 2 ani de zile. Vechimea probabil a determinat-o să se creadă peste colega ei, mai nouă în primărie, de s-a ajuns la acest conflict, pus, ieri, pe masa aleșilor locali.

Rușine și iar rușine
În cadrul documentului, jurista CL sesizează un ultim incident petrecut cu colega sa de birou pe data de 14 mai 2019, când aceasta a sesizat că un proiect de hotărâre a dispărut, vinovată de lipsa originalului fiind respectiva colegă de birou, se arată în informarea ajunsă, ieri, pe masa aleșilor locali. ,,În acel moment, am mers în incinta B.A.P.L. pentru a reverifica toate hotărârile comunicate, însă aceste înscrisuri nu le-am găsit. Revenind în birou am solicitat doamnei Diaconescu Loredana să reverifice toate actele care le are în posesia sa, pentru că, ar putea exista situația, ca aceste documente să fie ,,rătăcite” sau uitate. Pe un ton agresiv, doamna Diaconescu Loredana a început să spună că nu a luat ea originalele și că nu are ce face acasă cu organigrama Teatrului ,,Elvira Godeanu”.I-am precizat faptul că, nu o acuz că ar fi scos din instituție acel document, ci că acesta nu există urmare a existenței lui, undeva în posesia sa, întrucât toate hotărârile și anexele la acestea, refăcute după data de 09.05.2019, au fost semnate în biroul A.P.C.L. de doamna Pițu Alina și de domnul Ștefan Constantin”, precizează Popescu Diana în informarea de ieri. ,,De aici, doamna Diaconescu Loredana a început să îmi adreseze următoarele expresii: ,,să-ți fie rușine”; ,, nu ai ce căuta aici pentru că nu știi nimic!” ; ,,nu ai șapte ani de acasă”; ,,n-ai făcut nicio hotărâre bună! Doresc să precizez că tonul folosit de doamna Diaconescu Loredana a fost mai mult decât agresiv, și amenințător’’, se mai arată în document.

Salariata pleacă la Roma, dosarul primăriei, în aer!
În informarea transmisă aleșilor locali, jurista CL menționează că nu este prima oară când are astfel de ,,meciuri’’ cu colega de birou. ,,Acest comportament agresiv l-a mai manifestat față de mine, în situațiile în care i-am sesizat faptul că, dosarele în care Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu este parte, nu îmi sunt cunoscute și mie ca salariat al aceluiași compartiment, aceasta preferând să lucreze aceste dosare cu persoane din afara instituției, chiar la această dată dosarul nr. 3039/95/2015* , dosar în care Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu este parte, în calitate de pârât, iar reclamant fiind Complex Arena R10 SRL. Obiectul acestui dosar este cuantificabil în bani, dar este lucrat de doamna Diaconescu sub îndrumarea unui domn consilier local, cu studii juridice. La data de 24.05.2019 doamna Diaconescu se va afla într-o delegație de lucru la Roma, dată la care de altfel este și termen de judecată pentru dosarul nr. 3039/95/2015*”, mai scrie salariata Consiliului Local.De altfel, aceasta cere atitudine din partea consilierilor explicând asta, astfel: ,,consider că atitudinea ireverențioasă, agresivă și amenințătoare a doamnei Diaconescu Loredana se datorează și faptului că, deși sunt angajată din data de 12.11.2018, anumite persoane din conducerea Primăriei înțeleg să ,,colaboreze” numai cu aceasta, în opinia acestora eu necunoscând probleme din administrație. Pentru aceste motive, înțeleg să formulez acest referat, întrucât, consilier juridic în cadrul Aparatului de Lucru al Consiliului Local, consider că, trebuie să luați o atitudine față de numita Diaconescu Loredana, în raport de ceea ce reprezintă comportamentul său în cadrul relațiilor de serviciu cu subsemnata”.

Jignirile din primăria municipiului, la rang de virtute
Angajata CL le mai atrage atenția aleșilor locali că în instituția publică nu este singura salariată care, la muncă, a ajuns să fie jignită de anumiți salariați care se cred superiori celorlalți din varii motive care nu țin însă de CV-ul lor profesional. ,,Într-o altă ordine de idei, activitatea pe care o desfășor în cadrul structurii organizatorice a Primăriei Târgu-Jiu, așa cum nu s-a cerut ca și condiții de participare la concursul de ocupare a postului de consilier juridic, grad profesional IA, în cadrul Aparatului Permanent al Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu, nu presupune studii doctorale. Experiența de 24 de ani de practician al dreptului completată de CV-ul personal profesional consider că mă recomandă în exercitarea atribuțiilor de serviciu, dar, totodată, trebuie să mă și protejeze, deopotrivă, de orice persoană din cadrul Primăriei Târgu-Jiu care, își permit a se considera fie ,,superioare”, fie ,,școlite”, fie la ,,putere”. Doresc să precizez că, în cadrul Primăriei Târgu-Jiu s-a ajuns ca jignirile adresate de mai multe persoane unor salariați ai acestei instituții să ajungă la rang de virtute, iar umilirea, înjosirea și teroarea să fie modul de abordare în relațiile de serviciu”, susține consilierul juridic Popescu, lucruri la care, din păcate, edilul municipiului nu a avut, până acum, nicio reacție. Salariata le-a cerut consilierilor locali, luni, să pună capăt acestui climat tensionat existent în compartimentul unde aceasta lucrează și chiar mutarea ei într-un alt birou din primărie.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here