Juniorii Pandurilor au ajuns în semifinalele Cupei României – Finala, următoarea țintă

389

Parcursul micilor panduri continuă în Cupa României, competiția dedicată elitelor de la categoria under 17. Gorjenii au întors rezultatul în meciul cu Poli Timișoara și se va duela cu CS U Craiova pentru un loc în finală.

După un 3-0 sec la Piatra Neamț, juniorii U17 de la Pandurii au mai făcut un pas spre visul lor, acela de a juca finala Cupei României. La Târgu Cărbunești, Poli Timișoara a taxat o eroare a jucătorilor antrenați de cuplul Andriucă – Vintilescu și au deschis scorul, însă Pandurii s-a regrupat după pauză și golurile marcate de Frățilescu și Gruia i-au dus pe gorjeni în semifinalele competiției: „Am luat un gol pe jocul nostru bun, la o fază fixă, la un corner, un jucător și-a pierdut omul din marcaj și am primit gol la singura lor fază pe care au avut-o. Am dominat jocul cap-coadă, în repriza a doua am pus presiune, am stat mai bine fizic și am reușit să întoarcem rezultatul. La pauză le-am spus jucătorilor că nu aceea era valoarea lor, că pot câștiga meciul, că sunt mai buni ca joc, tehnic, tactic, la orice sunt peste ei. Au întors scorul, acesta putea fi mult mai mare, dar importantă este calificarea”, a declarat Constantin Andriucă.fratilescu_ins

Pas cu pas
Următorul adversar al gorjenilor este CS U Craiova, echipa din Bănie calificându-se și ea în semifinale după ce a administrat un usturător 4-0 celor de la FC Brașov, echipă care eliminase în turul precedent pe Dinamo. Viitorul Constanța a ieșit și ea din competiție, învinsă în sferturi de Ardealul Cluj, iar acest lucru îi face pe gorjeni să viseze chiar la câștigarea trofeului: „Ne dorim să o luăm pas cu pas, ne-am propus să câștigăm fiecare meci. Acum ne gândim doar la meciul viitor. Suntem în semifinale și ne dorim să ajungem cât mai sus, să câștigăm finala dacă se poate. Au ieșit din competiție echipe bune, precum Dinamo sau Viitorul Constanța, echipe care erau pretendente la câștigarea trofeului”, a mai declarat Andriucă. Acesta crede că șansele echipei sale cresc considerabil dacă sorții le vor fi favorabili și meciul care va decide finalista se va disputa tot la Târgu Cărbunești: „Urmează meciul cu Craiova și așteptăm tragerea la sorți pentru a vedea unde jucăm. Poate jucăm acasă și poate ne va fi mai ușor, cu părinții, cu suporterii alături, să câștigăm”, a completat tehnicianul gorjenilor.

Sunt pe val
Echipa de juniori U17 a celor de la Pandurii se află într-un vârf de formă în acest final de sezon. Elevii antrenați de Andriucă și Vintilescu au avut rezultate foarte bune și în campionat și sunt extrem de optimiși în ceea ce privește ultimele partide ale sezonului: „În ultimele meciuri de campionat nu am avut decât o înfrângere, în deplasare la Ardealul Cluj, și acolo după ce am condus la pauză și ne-au bătut cu 2-1 cu gol marcat în ultimul minut de joc”, a mai spus Andriucă. În meciurile din campionat, Pandurii și CS U Craiova și-au împărțit victoriile, însă în cupă doar una va merge mai departe, iar gorjenii au ușorul avantaj de a se fi impus în ultima confruntare directă: „În campionat ne-au bătut la Craiova cu 3-1, dar acum, în primăvară, în retur, am învins noi cu 1-0. Nu ne sperie Craiova, noi tratăm fiecare meci la victorie!”, a completat Constantin Andriucă.
Partida dintre Pandurii și CS U Craiova ar trebui să se dispute, conform programării inițiale, sâmbătă, gazda semifinalei urmând a fi stabilită, astăzi, prin tragere la sorți.

Pandurii Târgu Jiu – ACS Poli Timișoara 2-1 (0-1)
Stadion „Orășenesc”, Târgu Cărbunești
Au marcat pentru Pandurii: Frățilescu (min. 61 din penalti), Gruia (min. 70)
Pandurii U17: Ad. Popescu – Goșa, Cocîr, Frățilescu, Almic – Copiluș, Bogatu, Cojocaru, Dragu, Cioiu, Gruia. Au mai jucat: Semen, M. Alexandru, S. Popescu, Istrate, Măicăneanu. Antrenori: Constantin Andriucă și Sorin Vintilescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here