Juniorii de la CSȘ Târgu Jiu au obținut o nouă victorie la Turneul Final U16 – Încă un pas spre îndeplinirea obiectivului

410

Elevii antrenorilor Bekeș și Berca au făcut un pas important spre titlul de campioni învingând U Cluj în al doilea meci din grupe, scor 84-66, rezultat care scoate din luptă echipa ardeleană.

În ciuda unui debut mai timid și a unei victorii chinuite în meciul de debut, CSȘ Târgu Jiu a făcut un meci mai bun contra principalei contracandidate, U Mobitelco Cluj, echipă care a strâns deja două înfrângeri în grupă și nu mai are nicio șansă de a merge mai departe în faza următoare a Turneului Final găzduit în aceste zile de Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Echipa gorjeană a strâns rândurile și s-a mobilizat foarte bine pentru acest meci în care victoria era extrem de importantă și după primul sfert între cele două echipe era deja o diferență de 12 puncte. Drumul spre victorie a continuat cu un sfert secund bun, în care diferența a crescut constant, iar la cabine s-a intrat cu un avantaj de 16 puncte pentru gazde. Având în față un meci extrem de important vineri, echipa gorjeană a ridicat piciorul de pe accelerație, însă doar cât să nu pună în pericol nici victoria și nici avantajul pus pe tabelă. CSȘ Târgu Jiu a câștigat și ultimele două sferturi, însă la limită pe fiecare, elevii antrenați de Gabriel Bekeș și Ionuț Berca obținând o victorie clară în fața unui adversar cu care aproape an de an s-a bătut pentru medalia de aur, dar pe care acum o va trimite acasă fără nicio medalie, fără posibilitatea de a juca în semifinale.

Finala grupei cu Iașiul
În cel de-al doilea meci al grupei, cei care au luat loc în tribunele Sălii Sporturilor din Târgu Jiu au avut parte de un meci antrenant, cu schimbări la conducere și cu un final decis de ultima acțiune. După ce a învins pe U Mobitelco Cluj în prima zi a turneului, CSȘ Unirea Iași a fost aproape de a pierde meciul doi, cu ACS Dan Dacian București. Formația din Capitală a condus câteva secunde înainte de final, dar moldovenii s-au impus în urma unui final de infarct. Cu două victorii în primele două partide, la fel ca și CSȘ Târgu Jiu, formația ieșeană a obținut deja biletele pentru semifinale. Meciul direct dintre CSȘ Târgu Jiu și CSȘ Unirea Iași, programat a se disputa astăzi, de la ora 16:00, va stabili ordinea în clasamentul final al Grupei „O” și țintarul semifinalelor. Dacă nu vor fi surprize și se va continua în linia rezultatelor din primele două zile de întrecere, campionatul ar putea avea două semifinale în meciurile CSȘ Târgu Jiu – Olimpic Baia Mare și Steaua București – CSȘ Unirea Iași.

U Mobitelco Cluj – CSȘ Târgu Jiu 66-84 (14-26, 20-24, 18-19, 14-15)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu
U Mobitelco: Anca, Mircean (10), Mureșan (27), Cocaina, Tamașdan (2), Maneasz, Klein (11), Irimia (5), Gugura (2), Muhieddine (9), Burian, Marton.
CSȘ Târgu Jiu: Buzuloiu (6), Vlad (22), Rîșniță, Berca (7), Tilea, Sanda (26), Ciurea, Homescu (3), Bălcescu (2), Constantinescu (6), Buju, Berculescu (12). Antrenori: Gabriel Bekeș și Ionuț Berca.

Programul ultimelor trei zile ale Turneului Final U16:
Vineri – 23 mai
10:00 – U Mobitelco Cluj – ACS Dan Dacian Bucureşti
12:00 – CSA Steaua Eximbank Bucureşti – BC Mureş Tg. Mureş
14:00 – BC Olimpic Baia Mare – CS 4Sports Bucureşti
16:00 – CSŞ Târgu Jiu – CSŞ Unirea Iaşi
Sâmbătă -24 mai
09:00 – Locul 4 Seria O – Locul 3 Seria P (Meci 1)
11:00 – Locul 3 Seria O – Locul 4 Seria P (Meci 2)
13:00 – Locul 2 Seria O – Locul 1 Seria P (Meci 3)
15:00 – Locul 1 Seria O – Locul 2 Seria P (Meci 4)
Duminică – 25 mai
09:00 – Învinsă Meci 1 – Învinsă Meci 2 (Locurile 7-8)
11:00 – Învingătoarea Meci 1- Învingătoarea Meci 2 (Locurile 5-6)
13:00 – Învinsă Meci 3 – Învinsă Meci 4 (Locurile 3-4)
15:00 – Învingătoarea Meci 3 – Învingătoarea Meci 4 (Locurile 1-2)
17:00 – FESTIVITATEA DE PREMIERE
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here