Judeţul Gorj participă la Târgul Internațional de Turism TT Warsaw

362

În scopul promovării și evidențierii potențialului turistic divers local, județul Gorj va fi prezent, în calitate de Regiune parteneră în standul României alături de Negrești-Oaș, la Târgul Internațional de Turism TT Warsaw, ce va avea loc în perioada 24-26 noiembrie 2016, în Varșovia/Polonia.

La ediția din acest an a Târgului Internațional de Turism TT Warsaw, România este țara parteneră a evenimentului expozițional internațional, Gorjul urmând a prezenta obiceiurile și tradițiile românești, precum și obiectivele de interes turistic ale județului. “În acest context, ilustrarea cât mai fidelă a autenticului tradițional va fi asigurată de reprezentanți ai instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Gorj, renumite atât în țară, cât și peste hotare, prin portofoliul de activități destinate conservării și promovării patrimoniului cultural local. Astfel, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” va prezenta un program de dansuri gorjenești, precum și obiceuri de iarnă iar meșteșugurile populare vor fi exemplificate prin activități demonstrative și expoziții realizate de șase meșteri atât din cadrul Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, cât și din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. De asemenea, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” va prezenta zonele și obiectivele turistice de pe raza județului”, a precizat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. TT Warsaw este unul dintre evenimentele cele mai importante pentru industria turistică, reprezentând o excelentă oportunitate de networking pentru participanți, reprezentanții diferitelor agenții de turism și tour operatori. Manifestarea funcționează ca o bursă de contacte, facilitând accesul celor interesați la cele mai noi informații din domeniu. “Participarea României în calitate de țară parteneră ne oferă posibilitatea de a mări impactul promovării turistice pe această piață, de a crea noi oportunități de colaborare între operatorii români și cei polonezi, dar și de a prezenta regiunile și atracțiile turistice specifice fiecărei zone în parte”, subliniază Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj.
Județul Gorj deține o largă paletă de obiective turistice reprezentative pe harta turistică națională, cel mai impresionant fiind Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor”, realizat de sculptorul Constantin Brâncuși, judeţul nostru fiind și una dintre cele mai solide moșteniri culturale din Regiunea Oltenia prin prisma tradițiilor, obiceiurilor și istoriei acestor meleaguri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here