Judecătorii vor analiza cererea de faliment în primăvară! Condescu: “Mulţi au sperat că Pandurii va dispărea!”

384

Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu va trece iarna. Tribunalul Gorj nu a “aprobat” falimentul clubului, un nou termen pentru a analiza cererea administratorului judiciar fiind programat la mijlocul lunii martie, în data de 14. Pandurii se află din decembrie 2016 în insolvenţă, având datorii ce depăşesc 4 milioane de euro. Principalul creditor al clubului, Marin Condescu, a declarat, după aflarea deciziei, că aşteaptă acum sumele restante de la membrii asociaţi. De asemenea, Condescu şi-a exprimat convingerea că vor fi luate în calcul şi bunuri ale clubului care nu apar în cererea de faliment, şi care pot fi materializate în perioada următoare. “Astăzi (n.r miercuri), s-a analizat cererea de intrare în faliment a administratorului judiciar şi au fost depuse întâmpinările din partea clubului şi creditorilor, în care argumentele noastre vor fi analizate de către judecători, şi ne vom întâlni din nou în luna martie, când vom primi punctul de vedere al instanţei. Credem că, până atunci, se va judeca şi acţiunea noastră de a obliga membrii fondatori să-şi plătească cotizaţiile restante. Sperăm să se termine cu inventarierea bunurilor clubului. În acest moment, am prezentat, în documentele pe care le-am înaintat judecătorului sindic, şi pe care le va analiza în perioada următoare, pentru că nu le-a analizat în sală, că în averea clubului nu sunt cuprinse bunuri mobile şi imobile de peste 8 milioane de euro”, a afirmat Condescu.
Fostul preşedinte al Pandurilor a mai declarat că falimentul nu poate fi pronunţat atât de uşor, iar clubul gorjean are resursele necesare să depăşească această perioadă delicată. Reacţia vine şi după ce, în presă, s-a speculat că mai mulţi fotbalişti vor rupe înţelegerile cu alb- albaştrii în această iarnă.
“Este o opinie a unora care nu ştiu. Cel mai bun caz, ca şi putere de exemplu, sperăm să nu se întâmple la noi niciodată, este ASA Târgu Mureş. Acolo s-a declarat falimentul în luna noiembrie, dar nici acum nu putem spune că echipa este în faliment. Au amânat, undeva prin februarie, pentru că poţi să depui contestaţie, depinde dacă ai resursele financiare să demonstrezi judecătorului sindic că ai puterea să ieşi din această stare dificilă în care ai ajuns. Filosofia legii 85/2014 este să se dea o şansă creditorului să depăşească perioada critică. Nu mai analizăm acum cauzele, sperăm să o facă administratorul judiciar cât de îndată, dacă nu, la fel, vom convoca o adunare a creditorilor şi vom lua iniţiativa să analizăm şi aceste aspecte. Clubul Pandurii Târgu Jiu, dacă toate lucrurile vor merge aşa cum arată documentele, are puterea şi resursele financiare să depăşească această perioadă dificilă”, a spus Condescu.

Bujor şi Homei, primele cazuri?
Atacantul Vlad Bujor şi fundaşul Sergiu Homei au şanse să se despartă, totuşi, de Pandurii. Cei doi nu au fost prezenţi la antrenamente, iar antrenorul Adrian Bogoi a declarat că absenţa lor nu e firească. “Deocamdată sunt jucătorii Târgu Jiului, absenți de la antrenament, nemotivat. Atâta timp cât sunt sub contract cu Pandurii, trebuia să fie la antrenament”, a spus antrenorul. Principalul creditor, Marin Condescu, speră ca fotbaliştii să revină la sentimente mai bune. “Eu cred că Bujor va ajunge la un acord cu domnul Golea şi cred că lucrurile se vor rezolva aşa cum au fost şi la început, iar Homei are nişte probleme pe care trebuie să şi le rezolve. A venit ieri (n.r. marţi), am discutat aceste aspecte cu el. Sperăm să reuşim să luăm şi noi banii de la Federaţie şi de la Ligă, bani pe care îi avem de încasat. A trecut, într-adevăr, o perioadă de care mulţi s-au temut, acum trebuie să mergem să jucăm fotbal. Cei care au spus că nu mai vin jucătorii la reuniune, o tot spun de anul trecut. Echipa s-a reunit şi înainte de această zi, au venit şi jucători noi, sperăm să completăm posturile deficitare, să jucăm fotbal de calitate, şi să-i convingem pe cei care, din diferite interese, îşi văd năruite speranţele că echipa va dispărea”, a declarat liderul USMO.

Stanca, spre Şirineasa?
Un alt jucător care a spus, deschis, că are oferte în această iarnă este căpitanul Pandurilor, Răzvan Stanca. Ajuns la 38 de ani, experimentatul goalkeeper este dorit în Valea Jiului, la ACS Şirineasa. Se pare că Dan Vasilică ar dori ca Stanca să fie şi antrenor cu portarii. Rămâne de văzut dacă decizia Tribunalului, de miercuri, îl va întoarce din drum pe fostul jucător de la Steaua sau Craiova. Liga 2 se reia la sfârşitul lunii februarie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here