Judecătorii se pronunță cu privire la depozitul de gunoi al Polaris

959

Locuitorii din cartierul Slobozia vor aştepta astăzi decizia instanţei cu privire la situaţia depozitului de gunoi al firmei Polaris. Amintim că activitatea de depozitare a fost suspendată de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, iar Polaris a contestat decizia în instanţă.

La primul termen, în urmă cu două săptămâni, judecătorii au hotărât ca activitatea de depozitare a firmei poluatoare să rămână suspendată, al doilea termen fiind astăzi. În aşteptarea deciziei este o întreagă comunitate, mai ales că una din firmele care transportă deşeurile în multe localităţi din judeţ aproape că șantajează primarii să mărească preţul la gunoi, iar populaţia să plătească mai mult pe cantitatea de deşeuri.

Luis Popa, atenţionat
Agitația de la Târgu-Jiu demonstrează că interesele sunt extraordinar de mari, iar şeful serviciului de salubrizare din cadrul Consiliului Judeţean, Luis Popa, a fost acuzat de cetăţeni că poartă interesele milionarilor din mafia gunoaielor.
Chiar liderul PSD Mihai Weber l-a atenţionat pe acesta că şi-a depăşit atribuţiile, declarând asta în conferinţa de presă de ieri. Motivul a fost că primarul din Drăguțești, Ion Dumitru Popescu, a afirmat că Luis Popa a mers în comună, alături de un reprezentant al firmei Supercom, pentru a-i cere să majoreze tarifele la gunoi.

În faţa Tribunalului
Președintele Asociației ,,Slobozia vrea aer curat”, Mădălina Şarapatin, a avut un mesaj pentru toți cei care au avut de suferit din cauza poluării generate de Polaris:,,Dacă vă deranjează mirosul de la groapa de gunoi, manifestați-vă nemulțumirea vineri, ora 11.30, în fața Tribunalului Gorj.
De ce acolo? Pentru că pe 16 aprilie, începând cu ora 12.00, se judecă cererea Polaris de redeschidere a depozitului de deșeuri. Împreună suntem mai puternici!”

Prefectul: Aşteptăm decizia instanţei
Prefectul Corneliu Răducan Morega a declarat că speră că cele 11 săptămâni pe care le are la dispoziţie Polaris este un timp suficient pentru ca această firmă să se conformeze. Cu privire la termenul de judecată de astăzi, acesta a precizat: ,,Ce va decide instanța va fi literă de lege. Dacă depozitul se va deschide, eu nu am ce să fac, indiferent de ce cred eu”.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here