Judecătorii au decis: Mutu mai stă o tură de 60 de zile după gratii

855

Agresorul Romică Ioan Mutu, un tânăr din Târgu Jiu, care este judecat pentru comiterea mai multor infracțiuni, rămâne în arest preventiv. Decizia a fost dată miercuri de magistrații de la Tribunalul Gorj.

Amintim faptul că în noaptea de 23 septembrie 2023, Mutu și-a înjunghiat prietenul, la ieșirea din clubul ,,Caractere” din municipiu, ulterior fugind din țară. După comiterea faptei, tânărul a fugit în Belgia, de unde a fost extrădat la începutul lunii noiembrie și ulterior a fost încarcerat. De atunci și până în prezent, Mutu a încercat de mai multe ori să scape din spatele gratiilor spre a fi cercetat în libertate, însă fără succes, magistrații decizând legalitatea și temeinicia arestului preventiv.
Miercuri, 22 mai 2024, judecătorii de la Tribunalul Gorj au dispus, încă o dată, rămânerea după gratii în cazul inculpatului Romică Mutu, trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni. ”În temeiul art. 362 C.p.p. rap. la art. 208 C.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului MUTU IOAN ROMICĂ, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor, prev. de art. 32 alin. (1) C.pen. raportat la art. 188 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen., tâlhărie calificată, prev. de art. 234 alin. 1 lit. a) C.pen. rap. la art. 233 C.pen. cu aplicarea art. 41 C.pen., tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen., portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal şi trecerea frauduloasă a frontierei, prev. de art. 262 alin. 1 şi alin. 2 lit. a) C.pen. cu aplicarea art. 41 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului, dispusă prin încheierea penală nr. 52/24.09.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj, definitivă prin încheierea nr. 233/09.11.2023 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, urmând a se proceda la verificarea măsurii preventive în faza de judecată în termenul de 60 de zile prevăzut de art. 208 alin. 4 Cod pr. pen.”, se arată în sentința magistraților, dată în urmă cu două zile.
În noaptea de 23 septembrie 2023, Mutu s-a întâlnit în Clubul ,,Caractere” cu Mihai Bradu, un alt tânăr din Târgu Jiu, cei doi fiind amici. La un moment dat, între aceștia s-a iscat un conflict și au ieșit din local. Exact pe trotuar, Mutu i-a aplicat lui Bradu mai multe lovituri de cuțit în zona abdominală. Victima a fost transportată la spital în stare gravă și a fost supusă unei intervenții chirurgicale care a durat circa trei ore și jumătate. Medicii au reușit să îi salveze viața lui Mihai Bradu. Ulterior comiterii faptei, agresorul nu a fost prins de polițiști, Mutu părăsind țara, iar extrădarea sa din Belgia s-a făcut pe 2 noiembrie 2023.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here