Judecătoria Târgu-Jiu a decis eliberarea condiționată a unui chirurg pediatru condamnat pentru ucidere din culpă!

2081

O instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu a decis, în urmă cu câteva zile, eliberarea condiționată a unui medic chirurg pediatru din județul Olt, deținut, în prezent, în penitenciarul din municipiu. Este vorba despre doctorul Mircea Tusciuc, condamnat în luna aprilie a anului trecut la 3 ani și 6 luni de închisoare, fiind acuzat de ucidere din culpă, după ce în urmă cu aproape nouă ani, un băiat de 9 ani din comuna Șerbănești, un pacient de-al său și al doctorului Paul Iancu, condamnat și el, a murit după o banală fractură la mână. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Pe ultima parte a pedepsei, medicul condamnat Tusciuc s-a aflat încarcerat în Penitenciarul Târgu- Jiu, unde îşi ispăşește și acum pedeapsa. „Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Tusciuc Mircea, în prezent în Penitenciarul Târgu-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Tusciuc Mircea, aflat în executarea mandatului nr. 835/2018 emis de Judecătoria Slatina în baza sentinţei penale nr. 681/2017. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în soluţia pe scurt dată de instanţa de judecată din municipiu. Tribunalul Gorj va avea ultimul cuvânt de spus în acest dosar.

Dr.Iancu, eliberat de Tribunalul Mehedinți
Condamnat tot pentru ucidere din culpă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, în acelaşi dosar cu doctorul Mircea Tusciuc, şi medicul ortoped Paul Iancu a fost eliberat din închisoare în luna martie a acestui an, decizia aparţinând magistraţilor Tribunalului Mehedinţi. Tusciuc şi Iancu au fost trimişi în judecată în anul 2012 de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fapta de care aceştia sunt acuzaţi având loc la sfârşitul lunii mai a anului 2010. Potrivit rechizitoriului, pe 23 mai, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, medicul ortoped Paul Iancu nu l-a examinat corespunzător pe minorul Cristian Grigore, în vârstă de 9 ani, din Şerbăneşti, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa, stabilind în mod eronat diagnosticul. De asemenea, medicul chirurg pediatru Mircea Tusciuc nu a acordat îngrijirile medicale necesare minorului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pacientului pe 26 mai. Însă, în aceeaşi seară, copilul a fost adus înapoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în stare gravă, decedând în următoarea zi. „Pacientul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare inculpatul a decis amputarea membrului superior al minorului, însă din cauza complicaţiilor intervenite, acesta a decedat la 27 mai 2010. Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a concluzionat faptul că decesul minorului s-a produs urmare a modului necorespunzător de stabilire a diagnosticului de către cei doi inculpaţi, acordarea unor îngrijiri medicale neadecvate, nediagnosticarea în timp util a complicaţiilor tanato-generatoare, a lipsei de supraveghere atente şi corecte a bolnavului la internare şi pe perioada internării”, preciza un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here