Judecătoria Târgu-Jiu a dat câștig Credit Europe Ipotecar împotriva unei notificări de dare în plată

337

Posesorii unui imobil achiziționat prin credit ipotecar au pierdut, pe fond, procesul cu banca căreia vroiau să-i dea în plată bunul cumpărat în rate, pe care nu îl mai pot plăti. O instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu a admis pe 8 iulie contestația SC CREDIT EUROPE IPOTECAR IFN SA privind darea în plată solicitată de către familia Dumitru Popescu, proprietarii fiind obligați astfel să-și reia ratele către unitatea bancară.

Legea dării în plată, care permite persoanelor fizice să renunțe la locuințele luate pe credit în schimbul ștergerii datoriilor la bănci, a adus numeroase procese pe rolul instanțelor din județul Gorj. Zeci de dosare sunt deja înregistrate la Judecătoria Târgu-Jiu, deși legea e de două luni în vigoare. Cele mai multe dosare sunt generate de contestațiile băncilor, prin care își manifestă opoziția la notificările de dare în plată primite de la clienți, care suspendă plata ratelor sau procedurile de executare silită.
docCum instanțele sunt în vacanță judecătorească, în cele mai multe dosare nu s-a judecat nimic până acum. Există însă și decizii de la judecătoriile din toată țara, responsabile cu judecarea pe fond a cererilor de dare în plată ori a contestațiilor băncilor și până acum decizia înclină în favoarea debitorilor care vor să închidă socotelile cu băncile. La Gorj însă nu câștigă debitorii, dovadă că Judecătoria Târgu Jiu a admis, zilele trecute, contestația Credit Europe Ipotecar împotriva unei notificări de dare în plată. După un singur termen, instanța de fond a admis contestaţia băncii împotriva pârâților Popescu Florentina Simona și Popescu Dumitru. Instanța “dispune restabilirea situaţiei anterioare îndeplinirii demersurilor efectuate de debitor”, soluția putând fi atacată cu apel.
Astfel, cum instanța a admis contestația creditorului, atunci părțile sunt repuse în situația anterioară, adică trebuie reluată plata ratelor la credit, ori începe executarea silită.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here