Judecători noi la Tribunalul Gorj

949

Începând cu data de 1 martie, doi noi judecători îşi vor desfăşura activitatea la Tribunalul Gorj. Este vorba de Angela Simina Staicu şi Emilia Cristina Pena, ale căror cereri de transfer au fost aprobate în cadrul şedinţei Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), din data de 30 ianuarie. Un alt judecător din Gorj, Cristina Fărcăşanu, va lucra, începând cu aceeaşi dată, la Judecătoria Drobeta Turnu-Severin, după ce cererea sa de transfer a fost aprobată în cadrul aceleiaşi şedinţe. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre judecătorul Radu Mihai Florea, a cărui cerere de transfer a fost respinsă.

Secţia pentru judecători din cadrul CSM a analizat în cadrul şedinţei de vineri, 30 ianuarie, cererile de transfer formulate de mai mulţi magistraţi gorjeni. Potrivit datelor publicate pe site-ul CSM, majoritatea acestor cereri au fost însă respinse. Astfel, CSM a respins transferul judecătorilor Daniela Bolovan şi Ana Maria Nicolcescu, de la Judecătoria Târgu-Jiu la Tribunalul Gorj; de asemenea, au fost respinse cererile de transfer formulate de Rozalia Manuela Nănescu, care dorea mutarea de la Judecătoria Petroşani la Judecătoria Târgu-Jiu, şi Maria Mihaela Tudorescu, care a cerut mutarea de la Judecătoria Motru la Judecătoria Târgu-Jiu. CSM a mai respins şi cererea de transfer formulată de judecătorul Radu Mihai Florea, de la Judecătoria Novaci; acesta solicitase să fie transferat la Judecătoria Segarcea, la Judecătoria Slatina sau la Judecătoria Strehaia.

Judecătoarea Fărcăşanu, transferată la Drobeta Turnu-Severin
Nu toate cererile de transfer formulate de magistraţii gorjeni au fost respinse. CSM a aprobat mutarea Cristinei Fărcăşanu, care în prezent îşi desfăşoară activitatea la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, la Judecătoria Drobeta Turnu-Severin. De asemenea, în cadrul şedinţei Secţiei pentru judecători din cadrul CSM au mai fost aprobate şi cererile judecătoarelor Angela Simina Staicu şi Emilia Cristina Pena; acestea au solicitat transferul de la Judecătoria Târgu-Jiu, respectiv Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, la Tribunalul Gorj. Cele trei judecătoare vor fi transferate la instanţele menţionate începând cu data de 1 martie 2014.

Procuror nou la Novaci
Tot vineri, 30 ianuarie, s-a desfăşurat şi o şedinţă a Secţiei pentru procurori din cadrul CSM. În cadrul acestei şedinţe a fost aprobat transferul, începând cu data de 1 martie 2014, a procurorului Doriana Rotaru de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci. Tot în cadrul şedinţei de vineri, CSM a respins cererile formulate de procurorii Ramona Elena Penciu, care solicitase mutarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Bujor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci sau la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, şi Elena Goşa, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, care ceruse să fie transferată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. A mai fost respinsă şi cererea procurorului Diana Marin, care ceruse mutarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş, Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova, precum şi cea formulată de Elena Irina Miulescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, care ar fi vrut să lucreze fie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, fie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia sau cel de pe lângă Judecătoria Balş.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here