Judecător al Tribunalului Gorj, candidat pentru CSM

644

Mădălina Elena Vladu-Crevon, magistrat în cadrul Secției a II-a Civile a Tribunalului Gorj, și-a depus candidatura pentru demnitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătoarea este văzută, pe plan județean, drept un magistrat imparțial, profesionist și de înaltă ținută profesională și morală.

Proiectul de candidat al magistratului Mădălina Elena Vladu-Crevon vizează asigurarea respectării independenței justiției și magistraților, reevaluarea strategiei de resurse umane, cariera magistratului, responsabilitatea sistemului judiciar, precum și îmbunătățirea imaginii sistemului judiciar din punct de vedere al comunicării și al transparenței.
“O justiție perfectă este din păcate o utopie, însă una perfectibilă poate fi un deziderat sustenabil cu condiția să existe în primul rand din interior determinare, forța și comunicare, o electrizare a factorilor care pot influența, prin convingere, deschidere și susținere, o justiție cu adevarăt independentă. Cine se teme de independența justiției și face demersuri concertate pentru a-i găsi cusururi este cel care dorește să își promoveze interesul personal în detrimentul celui social, este cel care dorește să obțină pe căi ocolite beneficii nemeritate! (..) Avem nevoie de un Consiliu Superior al Magistraturii capabil să apere magistrații și să găsească toate pârghiile necesare pentru a le pune cu adevărat în evidență activitatea, a le înlesni munca și a se asigura că aceasta este răsplătită pe măsura volumului, calității sale, dar și restricțiilor și incompatibilităților la care aceștia sunt supuși. Avem nevoie de un Consiliu Superior al Magistraturii care să fie un organism reprezentativ al corpului de magistrați, care să asigure cu adevărat independența justiției, să inspire autoritate, seriozitate, competență și rigoare, să fie un factor de echilibru și un reper pentru societate. De fapt, să fie chintesența a ceea ce reprezintă magistratul din România.
Și sunt atât de convinsă că se poate!”, se arată în proiectul de candidat al magistratului gorjean.
Gorjul a mai avut un judecător la CSM, cu trei ani în urmă. Este vorba despre Elena Popescu care a fost numită membru interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, cu trei ani în urmă. Ea i-a luat locul atunci judecătorului Cristi Danileţ, revocat la momentul respectiv din funcţie, alături de Alina Nicoleta Ghica. Magistratul din Gorj a fost interimar în funcţia de membru al CSM până la organizarea de noi alegeri.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here