Judecătoarea Tudorescu de la Motru, preşedintele BEJ Gorj

388

La Judecătoria Târgu-Jiu a avut loc ieri tragerea la sorţi a preşedintelui Biroului Electoral Judeţean(BEJ), constituit în vederea organizării referendumului naţional din 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui Traian Băsescu. Mihaela Tudorescu, de la Judecătoria Motru, a fost trasă la sorţi pentru a ocupa poziţia de preşedinte al BEJ Gorj pe timpul referendumului.

Preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu, alături de Elena Păsărin, grefier la Tribunalul Gorj, au fost cei care au tras la sorţi preşedintele Biroului Electoral Judeţean. Mihaela Tudorescu de la Judecătoria Motru a fost stabilită în urma acestei extrageri. “Se va face tragerea la sorţi din cadrul judecătorilor pe care am reuşit să îi înscriem în lista pentru această activitate, persoana care urmează sa îndeplinească atribuţiile de preşedinte al biroului teritorial de circumscripţie judeţeană Gorj în cadrul activităţilor specifice referendumului pentru demiterea preşedintelui României, aşa cum a fost stabilită prin hotărârea guvernului. Este o procedură care trebuie făcută rapid, am respectat termenele prevăzute de lege. Este prima etapă, urmează o altă etapă când vom desemna şi preşedinţii secţiilor de votare şi să sperăm că nu vor fi alte incidente şi probleme”, a declarat preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu. Tot la Tribunalul Gorj vor fi traşi la sorţi şi preşedinţii secţiilor de votare din judeţ. „Tudorescu Mihaela va îndeplini aceste atribuţii în perioada de acum şi până la finalizarea procedurii după data de 29 iulie. Suntem curioşi cum vom reuşi să completăm însă birourile secţiilor de votare, pentru că e nevoie de o subscripţie până atunci din partea juriştilor. Este o perioadă foarte dificilă, o perioadă în care majoritatea concetăţenilor noştri sunt în concediu, dar să sperăm că nu vor fi probleme”, a mai precizat preşedintele Tribunalului Gorj.

Jurişti din localităţile de domiciliu
“Toate persoanele doritoare de a fi introduse în lista din rândul cărora vor fi desemnaţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, pot să depună cereri la primăriile în raza cărora domiciliază. Modelul de cerere este transmis la primării însă se poate descărca şi de pe site-ul instituţiei prefectului, şi persoanele interesate ori cu studii juridice, ori cu alte studii superioare sau medii pot să completeze cereri pentru a fi desemnaţi prin tragere la sorţi de către Tribunalul Gorj”, a declarat Liviu Diaconescu, şef Serviciu Legalitate Acte din cadrul Prefecturii Gorj. S-a recomandat, de asemenea, primăriilor care delimitează secţiile de votare să meargă pe procedura de delimitare de la alegerile care s-au încheiat de curând. Ei vor decide câte secţii fac în localităţile pe care le gestionează. Instituţia Prefectului doar va numerota secţiile începând cu prima secţie din municipiul Târgu-Jiu şi terminând cu ultima secţie din Văgiuleşti. Preşedinţii secţiilor de votare vor primi câte 850 lei pe zi impozabili însemnând vreo 3 zile de lucru. Fiecare secţie va avea un preşedinte desemnat de preşedintele tribunalului şi 6 reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare. “Partidele politice îşi pot nominaliza oamenii până mâine(n.r. astăzi) cel târziu, la nivel judeţean în birourile de circumscripţie judeţene şi până pe 26 se vor nominaliza pentru secţiile de votare. Sperăm să facem faţă cu brio să nu avem probleme”, a mai precizat Liviu Diaconescu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here