Judecătoare de nota 3 la examenul de capacitate al INM

777

Cinci magistraţi stagiari din Gorj au susţinut examenul de capacitate la Bucureşti, notele lor fiind afişate recent pe site-ul Institutului Naţional al Magistraturii (INM). Una dintre judecătoare, care prestează la Judecătoria Târgu-Jiu, a obţinut însă nota 3.75 la disciplina drept civil, aceasta fiind singura notă ruşinoasă obţinută de competitorii de la Gorj. Cea mai mare notă la această disciplină, 9.65 a fost obţinută însă de Andrei Cristian Onescu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Judecătorii şi procurorii stagiari au trecut de prima etapă a examenului de capacitate. Ei au susţinut în perioada 3-4 noiembrie probele scrise la disciplinele drept civil, drept de procedură civilă, drept penal şi drept de procedură penală, probe ale căror rezultate au fost afişate recent pe site-ul INM. Printre magistraţii care au susţinut aceste probe se numără şi cinci gorjeni, doi judecători şi trei procurori. Conform INM, judecătorul Nicoleta Burlacu a obţinut nota 3.75 la drept civil, 7.75 la drept de procedură civilă, nota 6.99 la drept penal şi 8.72 la drept de procedură penală. Judecătorul Alexandru-Bogdan Popescu de la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti a obţinut nota 9.25 la disciplina drept civil, 9.22 la drept procesual civil, 8.02 la drept penal şi 7.85 la disciplina drept procesual penal. Prin emoţiile examenului de capacitate au trecut şi trei procurori. Marius Daniel Nanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, a obţinut nota 7.89 la disciplina drept civil, 7.40 la drept procesual civil, 9.30 la drept penal şi 8.82 la drept procesual penal. Petre-Dorin Olaru, tot de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, a obţinut nota 8.80 la drept civil, 7.75 la drept procesual civil, 8.65 la drept penal şi 9.60 la disciplina drept procesual penal. Andrei Cristian Onescu, cel de-al cincilea magistrat stagiar care a trecut prin emoţiile examenului de capacitate, a obţinut cea mai mare notă la disciplina drept civil – 9.65; de asemenea, acesta a obţinut nota 8.12 la drept procesual civil, 8.32 la drept penal şi 8.92 la drept procesual penal. Rezultatele finale ale probelor scrise, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi anunţate la începutul săptămânii viitoare.

Urmează probele orale
Examenul de capacitate va continua cu probele orale, ce se vor desfăşura în perioada 2-10 decembrie 2012, la următoarele materii: fundamentele constituţionale ale statului de drept, instituţiile de bază (din: dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal şi dreptul procesual penal) organizarea judiciară şi Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. La final se va face o medie a notelor obţinute, media pe baza căreia judecătorii şi procurorii vor putea să-şi aleagă posturile. Rezultatele finale şi clasificarea candidaţilor în urma examenului din acest an de capacitate vor fi cunoscute pe 13 decembrie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here