Judecați pentru brazi furați de Crăciun

174

Patru tineri din Runcu au fost trimiși în judecată de procurori după ce în urmă cu aproape un an au fost implicați într-un furt mai mare de brazi produs pe raza comunei respective. Cei patru au decis la vremea respectivă să facă rost de bani pentru sărbătorile de iarnă ce se apropiau și au decis să dea atacul la o pepinieră privată din zonă. De aici au tăiat 26 de brăduți, dar doar o parte dintre ei a fost vândută. Marfa cu care au rămas hoții a fost aruncată și găsită câteva zile mai târziu de polițiștii care făceau cercetări după ce proprietarul pepinierei i-a sesizat în privința furtului.
Acum, în fața instanței de judecată, cei patru inculpați au recunoscut toate faptele de care sunt acuzați, mai puțin valoarea prejudiciului care li se impută. Tinerii ar trebui să îl despăgubească pe proprietarul brazilor cu 20.000 de lei, așa cum au stabilit procurorii, în timp ce păgubitul nu cere mai mult de 3000 de lei.
Ca urmare, inculpații au cerut instanței să ceară Direcției Silvice Târgu Jiu o listă cu prețurile practicate iarna trecută pentru vânzarea brazilor de Crăciun, convingerea lor fiind că niciunde în oraș, și chiar în țară, un simplu brad nu a ajuns să coste câteva sute de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here