Judecata unui fost angajat de la Garda Forestieră și a unui om de afaceri, acuzați de fapte de corupție, a început cu o amânare la Tribunalul Gorj

919

La începutul acestei săptămâni, la Tribunalul Gorj a avut loc primul termen de judecată în cauza care-i privește pe Nicu-Gabriel Simionescu, consilier cu atribuţii de control în cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și a omului de afaceri Ion Cristian Zamfira, acuzați de procurorii anticorupţie de comiterea infracțiunilor de luare de mită, respectiv dare de mită.

Deși au contestat probele de la dosarul instrumentat de Serviciul Teritorial Craiova al Direcției Naționale Anticorupție, cei doi inculpați au ajuns în fața instanței. Primul termen s-a derulat luni, 17 iunie 2024, procesul debutând la Tribunalul Gorj cu o amânare: ,,Se acordă termen de judecată la data de 08.07.2024 pentru audierea de martori”.
Din acest dosar care se judecă la Tribunalul Gorj fac parte un fost consilier al Gărzii Forestiere Vâlcea, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, și un om de afaceri din Târgu Jiu, Ion Cristian Zamfira, acuzat de comiterea infracţiunii de dare de mită. Potrivit unui comunicat al DNA transmis la începutul lunii martie a.c., procurorii anticorupție din cadrul Serviciului Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicu-Gabriel Simionescu, la data faptei consilier cu atribuţii de control în cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, pentru săvârşirea faptei penale de luare de mită şi pe afaceristul vâlcean Ion Cristian Zamfira, administrator al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Procurorii DNA au precizat în rechizitoriu că, în ziua de 23 august 2022, în contextul efectuării unor controale la societatea ce avea ca obiect de activitate exploatarea masei lemnoase, Nicu-Gabriel Simionescu, în calitatea menţionată, ar fi primit de la omul de afaceri o sumă de bani în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu. ,,Concret, banii ar fi fost remiși inculpatului Simionescu Nicu-Gabriel pentru ca acesta să nu sancționeze contravențional agentul comercial pentru necurățarea suprafețelor de teren de pe care exploatase masa lemnoasă și, implicit, să finalizeze controlul într-un mod favorabil societății administrate de inculpatul Z.I.C”, se arată în comunicatul DNA. Următorul termen de judecată urmează să aibă loc la Tribunalul Gorj în data de 8 iulie 2024.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here