Judecată în familie! Proces suspendat după mai bine de un an pentru un dosar deja clasat

3816

O instanță de judecată a Judecătoriei Târgu-Jiu, judecător fiind Adina Petrescu-Eriță, a decis, la termenul din data de 9 iunie 2021, să suspende dosarul aflat pe rol din februarie 2020, pentru a aștepta soluția dintr-un dosar penal deja clasat de câteva luni. Interesant este că dosarul respectiv a fost instrumentat chiar de soțul magistratei, procuror Cosmin Petrescu-Eriță. Reclamantul din dosar consideră hotărârea de suspendare a procesului drept ilegală, întrucât dosarul penal la care face referire instanța de fond a fost finalizat de circa cinci luni de zile. Reclamantul a anunțat că a făcut, în acest sens, deja plângere la CSM, considerând că procesul a fost suspendat în mod incorect și fără o bază reală.

În februarie 2020, Robert Mangu, cetățean al comunei Schela, îi dă în judecată pe un expert cadastru, Oficiul Județean de Cadastru Gorj, pe viceprimărița comunei și pe vecina sa. Acesta solicită anularea documentului care a stat la baza unui contract de vânzare-cumpărare încheiat în 2010 de vecina sa, prin care s-ar fi falsificat niște semnături ale vecinilor.
Mai exact, vecina ar fi semnat în locul vecinilor pentru a i se elibera documentația cadastrală a terenului cumpărat de la mama sa. În acest sens, reclamantul a depus și o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
Între timp, plângerea penală, instrumentată de procurorul Cosmin Petrescu-Eriță, s-a clasat pe motiv că faptele s-au prescris.
Procesul civil a continuat însă până săptămâna trecută, când instanța de fond, mai exact soția procurorului, decide suspendarea dosarului până la instrumentarea dosarului penal care se clasase deja de mai multe luni.
Robert Mangu, reclamantul, nu a fost în sală la stabilirea acestei sentințe, dar susține că nu era cazul să se ia după cinci termene de judecată. Dosarul penal 1243/p/2018 la care face referire judecătorul pentru a suspenda procesul civil este închis și nu are nicio șansă să fie redeschis, motiv pentru care decizia dată pe 9 iunie este incorectă, spune reclamantul.
,,Mai mult, instanță nu a făcut o adresă către Parchetul Local pentru a vedea dacă dosarul mai este sau nu în lucru. S-a luat în schimb decizie incorectă care va fi analizată de CSM”, spune Mangu.
Documentele puse la dispoziția ,,Gorjeanul” de către reclamant relevă că cetățeanul are dreptate, dosarul în speță fiind clasat, ordonanța de clasare nefiind atacată la instanță.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here