Judecata, în cazul fiului judecătoarei Dafinescu, întârzie! Rechizitoriul, în camera preliminară, de două luni!

4250

Mihai Dafinescu, fiul președintelui Judecătoriei din Novaci, trimis în judecată, la începutul acestui an, pe 8 ianuarie, rămâne în arest preventiv, însă actul de inculpare se află, încă, în procedură de cameră preliminară. Abia la începutul săptămânii viitoare magistrații de la Judecătoria Craiova vor lua în discuție legalitatea rechizitoriului întocmit de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în cazul în care se soluționează cererile și excepțiile formulate de avocații părților, instanța poate fixa primul termen de judecată al dosarului sau retrimite cauza procurorilor.

La mai bine de două luni de când a fost trimis în judecată și după șapte luni de la momentul în care a accidentat mortal o femeie, Mihai Dafinescu, fiul președintelui Judecătoriei Novaci, Elena Dafinescu, se află încă în spatele gratiilor, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, însă judecata, în cazul său, nu a început. Pe 5 martie, magistrații Tribunalului Dolj i-au respins lui Dafinescu ultima contestație, formulată împotriva încheierii pronunțată de judecătorul de camera preliminară de la Judecătoria Craiova care-i refuzase cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, și au decis ca acesta să rămână în penitenciar. Cu toate că de pe 8 ianuarie, când procurorii au finalizat cercetarea penală și au trimis rechizitoriul la Judecătoria Craiova, au trecut aproape două luni și jumătate, nu a început, încă, judecata în cazul său. Pe 23 martie, judecătorii vor analiza legalitatea actului de inculpare, fiind depuse mai multe cereri de către apărătorii părților din dosar, care au ridicat și unele excepții, iar, în funcție de decizia acestora, poate fi fixat primul termen în dosar sau cauza va fi retrimisă la procurori. Mihai Dafinescu este inculpat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, după ce, anul trecut, pe 19 august, a accidentat mortal o femeie de 52 de ani, din Novaci. Procurorii au probat că acesta consumase băuturi alcoolice în barurile din oraș, lucru recunoscut și de Dafinescu, iar atunci când s-a predat la poliție avea o alcoolemie de 0,5 la mie, însă nu va fi judecat și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului pentru că recalcularea alcoolemiei, la 11 ore și 30 de minute după producerea accidentului, nu a putut fi riguros calculată. Trebuie spus că, în ultimii cinci ani, polițiștii l-au sancționat contravențional pe Mihai Dafinescu de 33 de ori, pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice, și a avut de mai multe ori permisul suspendat, dar de fiecare dată și l-a recăpătat, în urma contestării, în justiție, a proceselor verbale întocmite de polițiști. Mai mult, în urmă cu șapte ani i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, însă, în final, cauza a fost clasată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbunești.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. Alaturi de el, in arest, ar trebui sa se afle si mama sa, autoarea morala a asasinarii victimei accidentului de circulatie. Acesta nu a fost un accident, accidentul se poate intampla doar din neatentie, doar prin incalcarea minora a unor reguli de circulatie, in acest caz este de vorba despre un asasinat cu premeditare, premeditarea a fost posibila de musamalizarea de catre autoarea morala, judecatoarea, mama asasinului, a celor 33 de sanctiuni aplicate de catre politisti asasinului. Si daca ne gandim ca de 33 de ori asasinul a fost prins incalcand regulile de circulatie ar trebui ca judecatorii sa ia in calcul si alte sute de incalcari ale regulilor pentru care nu a fost prins. Asa am avea dimensiunea exacta a activitatii infractionale a judecatoarei infractoare si a fiului ei asasin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here