Judecat pentru ultraj, după ce, beat fiind, a agresat trei polițiști în curtea spitalului și în sediul poliției!

1428

Un tânăr din Târgu Jiu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu pentru comiterea a trei infracțiuni de ultraj asupra a doi agenți de poliție și a unui comisar șef de poliție, respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, din cauza unui episod violent al cărui protagonist a fost, într-o seară de mai a anului trecut, când fusese adus de rudele sale la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg. Jiu, beat criță. Tânărul a ajuns la Urgențe în stare de inconștiență, numai că, atunci când brancardierii au încercat să-l coboare din mașina cu care fusese adus, acesta s-a trezit și i-a luat la înjurături, apoi a fugit în spatele spitalului unde a leșinat din nou. Starea sa a alternat de la beție la comă pe parcursul câtorva zeci de minute, timp în care a lovit un polițist cu pumnul și apoi pe ambii polițiști chemați în ajutor de personalul medical, până ce au reușit să-l încătușeze.

Totul a plecat de la o petrecere…
…la care tânărul, împreună cu sora sa și alți prieteni, a mers la începutul lunii mai a anului trecut. În jurul orei 1,00, după ce a golit mai multe pahare cu alcool, adeptul lui Bachus a leşinat așa că, tovarășii de chef au hotărât să-l transportate la spital pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Ajunși la UPU, tinerii care îl aduseseră pe amicul lor inconștient au încercat să îl trezească, însă fără rezultat, astfel că, au decis să ceară ajutor. Doi brancardieri au mers la maşină pentru a-l scoate și transporta pe cel căzut în abisul alcoolului și au constatat că acesta se trezise din starea de inconștiență, însă era debusolat şi panicat. La un moment dat, acesta a devenit agresiv şi i-a atacat fizic pe cei doi brancardieri, însă aceştia s-au ferit şi nu au fost loviţi. Aproape instantaneu, tânărul a luat-o la fugă spre ghenele de gunoi din spatele spitalului, unde a leşinat din nou. Cei care-l aduseseră la spital au mers după el pentru a-l ajuta să se ridice, numai că, acesta s-a trezit și în momentul în care a văzut-o pe sora sa a devenit agitat, nervos, s-a ridicat, a devenit agresiv fizic, în sensul că se comporta ca un animal sălbatic, răgea, respira greu, și voia să fugă, fiind pregătit să îi atace pe tovarășii săi, în cazul în care aceştia s-ar fi apropiat de el. În scurt timp, la faţa locului şi-au făcut apariţia organele de poliţie, acestea fiind chemate de asistentele medicale care s-au speriat, fiind şi ele prezente la incident. La un moment dat, tânărul a plecat de lângă ghenele de gunoi şi s-a deplasat în cartierul din spatele spitalului fiind urmat de sora sa și amicii săi, care au încercat să-l liniştească, însă, în acel moment, l-a lovit cu pumnul la nivelul feţei pe unul dintre ei.

A amenințat un comisar șef de poliție
Imediat au sosit şi doi agenţi de poliţie. Aceștia l-au somat să înceteze și să se calmeze, însă tânărul a aruncat tricoul de pe el și l-a lovit cu pumnul pe unul dintre politişti în zona capului. Cei doi politişti au reușit, totuși, să-l imobilizeze, punându-l la pământ şi încătuşându-l, însă în zbaterea acestuia, ambii polițiști au fost loviți, iar mai apoi l-au dus la autospeciala de poliţie, şi ulterior la sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu. Sora acestuia şi prietenii săi au mers și ei la sediul Poliţiei fiind invitaţi de către organele de poliţie pentru a da declaraţii. În timp ce se afla în sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu a continuat circul și a ameninţat mai mulţi polițiști cu acte de violenţă. Pe un comisar șef de poliție l-a amenințat că o să-l bage în mormânt și a intenționat să-l lovească. Sora tânărului a spus că acesta nu consumă în mod frecvent băuturi alcoolice, nu a mai reacţionat niciodată atât de agresiv şi nu cunoaşte motivele pentru care a reacţionat în acest fel.
George Constantin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here