Jucătorii Energiei pornesc cu speranță în pregătirea noului sezon / Cu gândul la titlu

417

Performanțele înregistrate de echipa de baschet a Energiei în campionatul trecut au deschis pofta jucătorilor pentru alte rezultate și mai spectaculoase, unii dintre ei neascunzându-și visul de a deveni campioni.

Unul dintre puținii jucători reprezentativi ai Energiei ce va continua să evolueze în maioul echipei gorjene este Porter Troupe. Extrema americană a venit în România odată cu promovarea Energiei și, cu mici pauze, a evoluat la gruparea gorjeană. Troupe spune că alături de noii săi colegi și împreună cu antrenorul Constantinides, Energia poate avea din nou rezultate notabile: “Mă bucur că am rămas la Târgu Jiu. Sper să avem un sezon extraordinar împreună. Sunt încântat că vom începe din nou munca. Trebuie să-i vedem pe jucători la lucru. Sunt sigur că domnul antrenor știe ce are de făcut. Sunt bucuros de lucrurile care stau să înceapă și vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat căpitanul echipei gorjene.
Câștigător al Cupei României în urmă cu două sezoane și medaliat cu bronz în campionatul trecut, Porter Troupe nu-și ascunde dorința de a îmbrăca la finele acestui sezon tricoul de campion cu Energia: “Cu siguranță este timpul să câștig și eu un campionat. Am senzația că anul trecut am avut echipa pentru a realiza acest lucru. Am avut doar ghinion anul trecut și cu unele mici ajustări la jocul echipei cred că putem obține acest lucru”, spune cel mai vechi jucător din lotul Energiei.

diggsDiggs vrea țeluri înalte
După ce s-a înțeles că Giordan Watson este practic imposibil de păstrat la Târgu-Jiu, conducerea Energiei s-a orientat spre alți conducători de joc, iar una dintre opțiunile lui Constantinides pentru noul sezon este Jamar Diggs. Acesta spune că este încântat că a ajuns la Energia și speră să poată să facă echipă bună cu noii săi colegi: “Vreau să ajut Energia să facă ce a făcut și anul trecut. Am auzit de fanii de aici și că lumea este aproape de echipă. Pe antrenorul Constantinides îl cunosc foarte bine. Pe ceilalți colegi abia acum i-am cunoscut și aștept să ne întâlnim pe terenul de joc. Arătăm că am putea fi o echipă bună. Cred că sunt niște băieți extraordinari. Sunt încântat că am ajuns aici”, a declarat Diggs la reunirea echipei gorjene ce a avut loc la finele săptămânii trecute.
Autocaracterizându-se ca un playmaker plin de energie și cu spirit de învingător, Diggs și-a fixat obiectivul pentru sezonul următor. Vrea în finala campionatului: “În campionatul românesc cu siguranță trebuie să mergem mai sus. Încercăm mai mult decât anul trecut, chiar să atingem finala. Pentru a-ți atinge obiectivele trebuie să ai țeluri cât mai înalte. Am urmărit echipa anul trecut pentru că-l știu pe domnul antrenor, dar și pe Porter Troupe și știu de succesul pe care Energia l-a avut anul trecut”, a mai declarat Jamar Diggs.

milesMiles: “Parcursul din EuroChallenge m-a făcut să aleg Energia”
Anthony Miles este și el unul dintre cei aleși de Antonis Constantinides să formeze noua echipă a Energiei. Jucătorul american vine pentru a acoperi pozițiile 1 și 2 și spune că este încântat de ceea ce a găsit la Târgu-Jiu referindu-se la colegi, antrenori și conducerea clubului: “Până acum totul este foarte bine, lumea se comportă foarte bine cu mine, coechipierii arată ca niște oameni extraordinari. Sperăm să facem muncă bună împreună și să câștigăm meciuri”, a declarat Miles. Acesta a mărturisit că a știut despre “isprăvile” Energiei din sezonul trecut, își dorește ca și el să participe la astfel de performanțe și că unul dintre cei mai importanți factori care au contribuit la alegerea pe care a făcut-o a fost faptul că echipa va participa din nou în competițiile europene: “Am auzit numai lucruri bune despre echipă, am urmărit parcursul Energiei din EuroChallenge în sezonul trecut, știu despre succesul pe care echipa aceasta l-a avut. Sper să urmăm această pantă ascendentă și să facem lucruri mărețe și sezonul acesta. Parcursul din sezonul trecut și faptul că echipa joacă din nou în competițiile europene m-au influențat în decizia de a semna cu Energia. A fost unul din motivele importante pentru că EuroChallenge este o competiție de nivel înalt în care cred că și eu pot evolua. Am văzut echipa în sezonul trecut, îl cunosc pe antrenor și îi știu și mentalitatea, iar eu și băieții sper să continuăm pe drumul pe care echipa a pornit”, a mai spus Anthony Miles.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here