Jos taxa Voica ! – Primarul a reuşit să pună pe fugă turiştii

140

deschidereÎn Săcelu, scandalul taxelor introduse de primarul Ion Voica a continuat şi ieri. Turiştii veniţi, majoritatea la băile balneoclimaterice pentru tratament, refuză să achite taxa de intrare în staţiune de 10 lei, mai ales că serviciile din staţiune lasă de dorit. Ieri, Prefectura şi Consiliul judeţean Gorj şi-a trimis reprezentanţii pentru a negocia cu primarul eliminarea taxei, pe motiv că aceasta îndepărtează turiştii din staţiune.

 

În zadar, primarul a mai introdus şi alte taxe în staţiune, iar autorităţile au mai descoperit şi alte nereguli. Chiar sub ochii autorităţilor, Voica a mai făcut şi alte gafe. De exemplu, a blocat accesul în parcări a persoanelor cu handicap.

La Săcelu, scandalul a pornit după ce mai mulţi turişti s-au plâns autorităţilor judeţene de introducerea taxei de intrare în staţiune. Un lanţ legat de două bănci îi împiedică să intre în comună. O pot face doar dacă plătesc angajaţilor primăriei 10 lei. Turiştii veniţi ieri în staţiune au declarat că astfel de taxe sunt aberante şi dacă vor rămâne la fel nu vor mai călca prin Săcelu. Majoritatea vin, însă, în staţiune pentru tratament, iar cei mai mulţi sunt pensionari. Oamenii se plâng şi de valoarea taxei de intrare, care este mai mare decât cea instituită la Mamaia. “Mazăre a introdus o astfel de taxă, valoarea este de 8 lei, nu 10 ca aici. Măcar acolo sunt condiţii, la Săcelu nu găseşti nimic. Am văzut astăzi (n.r. ieri) vacile pe drum, balegă şi alte ciudăţenii. Nu înţeleg pentru ce plătim”, a explicat o persoană venită în staţiune.

Taxa pentru balegă !

Şi, într-adevăr serviciile din staţiunea balneoclimaterică, unde vin, în special, persoanele cu diverse afecţiuni pentru tratament, lasă de dorit. În afara taxei de 10 lei pentru intrare, turiştii mai scot din buzunar şi 5 lei pentru locul de parcare. Asta dacă reuşesc să găsească şi un loc de parcare, pentru că tot din iniţiativa primarului, pe aceste locuri au fost montate coşuri de gunoi şi băncuţe. Iar măsura a fost luată de pe o zi pe alta, turiştii veniţi cu o zi înainte trezindu-se cu maşinile blocate. Cât despre persoanele cu handicap şi locurile de parcare destinate acestora, primarul a considerat că nu are nevoie de astfel de turişti în staţiune. “Vin în această staţiune de ani de zile, iar locul de parcare era acesta, destinat persoanelor cu handicap, acum îl văd blocat. Unde să parchez, dacă eu am dizabilităţi?”, se întreba o persoană cu handicap.

Voica nu are nevoie de turişti cu dizabilităţi

bscap0080Dar cum explică primarul o astfel de situaţie? “Unde parchează, păi depinde ce vrea să facă în staţiune. Consiliul Local a aprobat doar 160 de locuri. Pentru persoanele cu handicap, nu ştiu ce vor să facă în staţiune”, declară Voica.

Şi comercianţii se plâng de faptul că turiştii sunt îndepărtaţi din staţiune prin introducerea acestor taxe.

Venite la faţa locului, autorităţile i-a cerut primarului să renunţe la taxe. Subprefectul Marcel Romanescu a declarat că în acest moment la Săcelu există două taxe încasate, şi de parcare şi de intrare în staţiune, şi că, în mod normal trebuie să existe doar una: “Încercăm pe cale amiabilă să-i cerem primarului să renunţe la taxe, trebuie să ne atragem turiştii, nu să-i îndepărtăm”.

Nici părerea autorităţilor nu a contat pentru primarul din Săcelu, care a precizat că nu renunţă pentru că el nu negociază pe banii publici.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here