Jocurile lui Condescu! – Manţog, director general al SNLO

135

DeschidereDirectorul economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog, se vrea promovat, în perioada imediat următoare, pe funcţia deţinută, în prezent, de Daniel Burlan. Cel care susţine această variantă este liderul Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), Marin Condescu, care le-a şi comunicat această propunere

colegilor săi din conducerea USMO, într-o şedinţă care a avut loc marţi seara la sediul organizaţiei sindicale din Târgu-Jiu. Cert este că nu toţi liderii sindicali au fost de acord cu varianta lui Condescu, care îl vrea pe Manţog în locul actualului director Daniel Burlan, miza fiind aceia că funcţia se va transforma apoi în Direcţie Minieră a companiei Electra. Condescu l-a nominalizat pe Manţog anunţându-şi colegii, în mod eronat, că aceasta ar fi de fapt propunerea ministrului Economiei, Ion Ariton.

Deşi ieri s-a împlinit un an de zile de la accidentul provocat de Ionel Manţog la Cîlnic, soldat cu pierderea unei vieţi omeneşti, autorul acestuia, Ionel Manţog nu numai că nu răspunde pentru fapta sa ci este chiar promovat de către cei care îl văd, în continuare, în fruntea nu numai a energiei ci şi a mineritului gorjean. Astfel, în cursul serii de marţi, la sediul USMO, s-a organizat o şedinţă de maximă importanţă. Aceasta a fost prezidată de preşedintele Marin Condescu care le-a transmis liderilor sindicali prezenţi la şedinţă aşa-zisa propunere venită de la Ministerul Economiei, ce privea persoana care trebuia susţinută, rapid, pe funcţia de director general al SNLO şi apoi pe cea de şef al Direcţiei Miniere în viitoarea Electra. Cert este că Marin Condescu a uimit audienţa când a pronunţat aşa-zisa propunere a ministrului Ariton: Ionel Manţog. O parte dintre sindicalişti, intraţi în polemici verbale cu liderul Condescu, au părăsit şedinţa supăraţi că Manţog ar putea fi promovat pe această funcţie. Doi dintre aceştia nici nu au mai ascultat variantele de rezervă anunţate de Condescu adică Daniel Burlan, actualul director al SNLO, Tiberiu Trotea, directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Dan Olaru, directorul comercial al SNLO sau Ion Paraschivu, directorul EMC Jilţ.

Doi membri FNME s-au opus

Trezorierul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) Gheorghe Etăgan şi Dumitru Pîrvulescu, vicepreşedintele responsabil cu sectorul minier în FNME au refuzat, din prima, varianta ,,Manţog”. Atât Etăgan cât şi Pârvulescu au spus un ,,nu” hotărât promovării lui Manţog în fruntea SNLO, chiar dacă Condescu le spusese că aceasta ar fi fost de fapt propunerea agreată de Ion Ariton, ministrul Economiei.

Nu s-au arătat însă prea hotărâţi sindicalistul Cristi Fuierătoru de la Motru şi Constantin Mitrescu, vicepreşedintele FNME responsabilul cu domeniul energetic.

Nici liderul Sindicatului Liber al Carierei Lupoaia, Constantin Ureche, nu a fost de acord cu această propunere dar a refuzat să discute despre acest aspect “Sunt chestiuni interne sindicale. Nu vreau să comentez”, a declarat Ureche.

Călinoiu: “Propunerea legată de Manţog este o glumă proastă”

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a comentat propunerea anunţată de Condescu la şedinţa de marţi seara astfel: “eu cred că această propunere este o glumă proastă. Îmi pun însă speranţa în schimbările din PD-L Gorj şi sper ca fenomenul politizării excesive să dispară. Ce legătură are însă Manţog cu mineritul ori cu managementul unei astfel de direcţii? El este jurist, nu este capabil profesional să conducă SNLO şi nici viitoarea Direcţie Minieră, asta deoarece a demonstrat că este capabil doar să distrugă şi să-şi rezolve interesele personale şi de grup. Mai mult, a invadat Gorjul cu Mehedinţiul. Cei care îl susţin, în continuare, sunt cei care nu se pot desprinde de trainicele legături făcute cu Manţog. Oricum, sper că ministrul Ariton a văzut de când este pe această funcţie, rezultatele economice de la Gorj şi activitatea lui Manţog şi cred că nu va lăsa ca acest lucru, promovarea lui Manţog, să se întâmple”.

Popeangă: “Interesele lui Condescu sunt aceleaşi cu ale lui Manţog”

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, a menţionat şi el care este părerea sa legată de aşa-zisa promovare a lui Manţog la SNLO. “Din punctul meu de vedere interesele lui Condescu coincid cu cele ale lui Manţog, de la bani pentru minerit, până la echipă. De asemenea, grupurile ambilor de interese sunt aceleaşi. Manţog este, din acest motiv, cel mai nimerit, să rezolve toate problemele lui Condescu, şi invers. De altfel, studiile lui Manţog, cele juridice, şi experienţa lui în minerit şi energie îi permit să îl ajute întrutotul pe Condescu”, a declarat, ironic, Popeangă.

Morega: “Condescu este mafiotul Gorjului”

Şi deputatul independent, Dan Ilie Morega, a comentat propunerea anunţată, cu două zile în urmă, de către Condescu. “Eu nu vreau să discut problema Manţog deoarece mă interesează mai mult Condescu. Asta deoarece, Condescu este cel care a prăpădit Gorjul, cel care a şmenuit cu diferite găşti judeţul Gorj în loc să ajute la dezvoltarea lui. Şi-a sprijinit mafioţii şi lichelele care au furat de au stins din Gorj mână în mână cu autorităţile judeţului”, a declarat Morega.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here