Jocul unui copil era să îi coste casa

394
incendiuDouă gospodării din Ţânţăreni au fost salvate din flăcări de către pompierii gorjeni. Vinovat de izbucnirea incendiului este un copil de cinci ani care s-a jucat cu focul în preajma unor clăi.
Iniţial, focul fusese localizat la trei clăi dar, din cauza vântului şi a distanţei mici dintre acestea şi o serie de anexe gospodăreşti, flăcările s-au extins. Astfel, anexele, casa şi o anexă gospodărească a unui vecin au fost cuprinse de foc.

La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, care cu ajutorul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al „Schelei de Petrol Turburea”, care a intervenit cu o autospecială şi trei pompieri civili şi a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tînţăreni, care a intervenit cu 5 voluntari, au reuşit localizarea şi stingerea incendiului. Flăcările au mistuit, totuşi, acoperişul casei de locuit construit din lemn, cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 55 metri pătraţi, o anexă gospodărească construită din lemn acoperită cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 40 metri pătraţi, trei clăi cu plante furajere şi un gard de scândură pe circa 30 metri liniari şi aproximativ o tonă de grâu. De asemenea, la acestea se mai adaugă şi alte pagube, anume o anexă gospodărească construită din lemn cu învelitoare din tablă pe circa 40 metri pătraţi, aproximativ două tone grâu, circa 10 tone porumb şi un gard de lemn pe o suprafaţă de 10 metri liniari, proprietatea vecinului.

Valoarea aproximativă a pagubelor se ridică la suma de 26.000 lei, iar cea a bunurilor salvate la suma de circa 85.000 lei.
Dorina C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here