Jocul Pandurilor este în suferință – Debut cu stângul

325

Primul meci oficial al Pandurilor în 2014 a confirmat temerile noastre. Echipa gorjeană nu are deocamdată capacitatea de a înlocui pierderea din ofensivă, iar apărarea este una ușor penetrabilă. Rezultatul, o înfrângere la limită la Galați, dar în urma unui meci în care Pandurii nu l-a deranjat prea tare pe portarul gazdelor.

Meciurile amicale din presezon nu au mințit. Oțelul Galați a redevenit o nucă tare pentru echipele din Liga 1, iar Pandurii a fost prima care a avut de suferit pe terenul de la malul Dunării. Și în cazul Pandurilor, amicalele din Antalya au spus adevărul. Trupa lui Pustai e ciuntă, n-are „creier” și nici la capitolul finalizare nu și-a găsit omul de care are nevoie. În plus, defensiva este una de la care oricând poate să apară o gafă care să ducă la un gol primit, așa că a lupta în aceste condiții pentru un 0-0 este sinucidere curată. Dacă în tur o gafă soldată cu un gol primit putea fi dată mai ușor uitării când apăreau reușitele lui Eric sau Matulevicius, acum orice eroare pare a fi decisivă.

Penalti neacordat
Chiar și în condițiile unui joc extrem de șters, fără ca Pandurii să-și fi creat măcar o fază iminentă de gol, trupa lui Cristi Pustai putea să se întoarcă de la Galați cu un alt rezultat, dar poate era nedrept. După 15 minute în care niciuna dintre echipe nu a ajuns periculos în apropierea careurilor, Tudorie a ratat întâlnirea cu mingea în 3-4 metri, după un corner, iar Marquinhos a trimis puțin pe lângă poartă șutând de la 21 de metri. Între cele două ocazii ale gazdelor, Distefano și-a încercat și el forța șutului de la distanță, dar fără să calibreze, așa că primele 30 de minute au fost albe. Chiar la încheierea unei jumătăți de oră de joc, Distefano a fost faultat clar în suprafața de pedeapsă de Sîrghi, dar arbitrul nu a acordat penaltiul ce putea schimba soarta meciului. Lovin a ratat o mare ocazie șutând din 10 metri pe lângă poartă în minutul 38 la o minge respinsă aiurea în careu după un corner al gazdelor.

Gafe de curtea școlii
Cristi Pustai are motive să fie foarte supărat pe fundașii săi, aceștia gafând nepermis la cinci minute de la reluare, fază care a dus și la deschiderea scorului. Mai întâi, Christou a respins cu capul în pieptul lui Astfaei, iar ca opera să fie desăvârșită, centrarea acestuia a fost respinsă din nou greșit de Ungurușan, care a încercat un „exterior” ce a ajuns doar până la marginea careului mare, de unde Marquinhos a șutat fără speranță pentru Stanca. Se spune deseori că jocul greșeala o așteaptă, iar cum ea a fost făcută, jocul practic s-a încheiat odată cu golul brazilianului de la Oțelul. Lienen a arătat că știe să-și pună echipa și într-o defensivă destoinică, nemțească, așa că Pandurii n-a reușit decât în foarte puține rânduri să ajungă în careul Oțelului. Cu un sfert de oră înainte de final, Lovin a respins din apropierea porții o minge prelungită cu capul de dos Santos pentru o reluare a lui Momcilovic, iar în prelungiri Erico a reluat și el cu capul după un corner, dar mingea a trecut pe lângă poartă, iar punctele s-au dus pe apa Dunării…

Bud, inexistent
pustaiDacă noile achiziții ale Oțelului, Goichoechea, Tritz, Prestia și Lovin, au fost bine integrate în sistemul gândit de antrenorul neamț al gălățenilor, nou sosiții la Pandurii fie nu au prins primul unsprezece, fie au avut evoluții dezamăgitoare. Gliwa și Bratu au început și încheiat meciul pe bancă, în vreme ce singurul integralist dintre jucătorii aduși la Pandurii în iarnă a fost atacantul Cristi Bud. Din păcate, jocul acestuia a fost extrem de slab, vârful în care Pustai și-a pus speranțele că l-ar putea înlocui pe Matulevicius fiind doar o umbră a celui care ajungea în urmă cu câțiva ani în lotul celor de la CFR Cluj.
Revenit la Pandurii de la Evian, Dan Nistor nu și-a regăsit cadența și nu a prins un post de titular la Galați. Intrat pe parcursul reprizei secunde, Nistor nu a reușit prea multe, însă a pus în pericol poarta Oțelului prin câteva faze fixe executate, din păcate rămase însă fără rezultat pe tabela de marcaj.
„Noi am fi dorit alt rezultat, dar azi am jucat slab. Am întâlnit un adversar puternic, care a ştiut ce a vrut şi a obţinut toate cele 3 puncte. Nu am avut posesie, am greşit nepermis de mult în zona centrală, aşa a venit şi golul. Ştiam că va fi greu. Nu mai putem să povestim de Eric… În general, am fost sub ceea ce aşteptam. Acest început este greoi, să sperăm că ne vom reveni repede, mai sunt 14 jocuri. Nistor nu este încă într-o formă sportivă prea bună, a intrat bine, a revigorat jocul, o să fie nevoie şi el, dar am mers pe omogenitate, pe Anton-Breeveld. Avem nevoie de atacant central, acolo suferim încă foarte mult, Matulevicius va reveni la sfârşitul lunii aprilie, acolo avem cea mai mare nevoie”, a precizat Cristi Pustai, antrenor Pandurii Târgu Jiu

Oțelul Galați – Pandurii Târgu Jiu 1-0 (0-0)
Stadion „Oțelul”, Galați, spectatori: 4.500
A marcat: Marquinhos (min. 50)
Oţelul: Goicoechea – Tritz, Sîrghi, Prestia, D. Popescu – Giurgiu, Lovin, Filip (min. 68 Cooper) – Marquinhos (min. 86 Milea), Tudorie, Astafei. Antrenor: Ewald Lienen,
Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic – Anton (min. 70 Nistor), Breeveld – Buleică (min. 56 dos Santos), Distefano, Nicoară (min. 63 Elton) – Bud. Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonașe galbene: Popescu (min. 67), Lovin (min. 81), Giurgiu (min. 82) / Elton (min. 64), Breeveld (min. 86)
Arbitri: Radu Petrescu – Vladimir Urzică şi Iulian Radu. Adiționali: Dragoş Istrate și Sorin Antonie.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here