Joc penibil, înfrângere rușinoasă

291

Energia promitea un succes care să șteargă eșecul de la Craiova, însă Gaz Metan a profitat de cel mai prost joc făcut de echipa gorjeană pe teren propriu de la promovarea sa în Liga Națională și s-a impus fără probleme la Târgu Jiu.

Un start în care gazdele pleacă cu 8-0 te duce cu gândul la o victorie lejeră și la un spectacol pe care suporterii, veniți și de această dată în număr mare la sală, l-ar fi meritat pe deplin. Spectacolul a fost înlocuit însă cu o demonstrație de indolență de către elevii lui Constantinides, iar ceea ce a urmat rămâne ca o pată greu de șters de pe blazonul unei echipe care în urmă cu puțin timp punea la respect formații importante de pe bătrânul continent. După acel 8-0 din primele minute ale partidei au venit coșurile de trei puncte pe care oaspeții le-au scos din orice poziție, de la orice distanță, bineînțeles, cu largul concurs al unei apărări inexistente a Energiei. De la +8 s-a ajuns ca la jumătatea sfertului trei Energia să fie la 15 puncte în spatele medieșenilor. În fața unei astfel de evoluții, în care cuvântul penibil este prea blând, un double-double nici nu mai contează, Eziukwu fiind, totuși, cel care l-a realizat, cu 12 puncte și 16 recuperări. Privind statisticile te întrebi dacă nu cumva jucătorii lui Constantinides n-au jucat legați la ochi. Miles are un incredibil procent de 0% la aruncările din acțiune, în vreme ce Porter Troupe a reușit 4 coșuri din 16 aruncări, Mack a terminat cu 4/12 și Diggs cu 4/13, procentaje mizerabile, cu care o echipă nu are cum să emită pretenții la victorie oricare i-ar fi adversarul. Singurul lucru bun este că Energia nu a jucat contra Galațiului, pentru că rușinea ar fi fost și mai mare!

Scuze adresate fanilor
La finalul unui meci greu de urmărit din tribună dacă ești fan al Energiei, în mod firesc, Antonis Constantinides a început conferința de presă cerând iertare suporterilor: „Vreau să ne cerem scuze fanilor noștri pentru ceea ce am prezentat astăzi și trebuie să le mulțumim că nu au plecat, încă din timpul meciului, acasă după mizeria pe care am arătat-o pe teren”, a declarat antrenorul Energiei. Cuvintele antrenorului au fost extrem de dure la conferința de presă, jucătorii nu au fost deloc menajați, însă cipriotul a arătat cu degetul și spre conducere.

„S-au întâmplat multe lucruri ciudate”
Lucrurile ciudate din teren au fost continuate la conferința de presă de după joc, unde antrenorul Antonis Constantinides a semnalat probleme pe care nu a dorit însă să le numească: „În săptămâna asta s-au întâmplat multe lucruri ciudate și pentru că mă veți întreba ce s-a întâmplat astăzi, ar fi mai bine să-i întrebați pe jucători, fără ca responsabilitatea să fie pe umerii lor. O să vă uitați la Lazar, o să vă uitați la Diggs, la Porter, la mine, dar în acest moment trebuie să vă aruncați privirile și-n altă parte”, a declarat antrenorul Energiei aruncând săgeți spre conducerea clubului. Ciudățeniile au continuat și prin refuzul antrenorului de a detalia: „S-au întâmplat multe lucruri și o să mă întrebați care, dar o să vă rog să vă opriți aici. Trebuie să discutăm și cu jucătorii, și cu conducerea pentru că nu vom lăsa să mai prezentăm această mizerie și dacă lucrurile nu se vor regla, eu sunt primul care va pleca acasă!”, a tunat Constantinides.
Mai multe surse indică faptul că la echipa de baschet ar fi întârziat salariile, însă nu ar fi vorba de întârzieri mai mari decât în cazul altor echipe care continuă să-și facă treaba pe terenul de joc. Pus să răspundă dacă evoluția din meciul cu Gaz Metan are legătură cu acest gen de probleme, Constantinides a evitat să răspundă menționând că acestea sunt probleme ale conducerii, ulterior precizând că un astfel de joc nu poate avea scuză nici măcar în neplata salariilor: „Asta nu ar fi o scuză, pentru mine, ca antrenor, nu ar fi o problemă ca salariile să întărzie trei sau patru luni, dar nu pot să fiu în mintea jucătorilor, pentru a ști ce gândește fiecare. Și o întârziere de o săptămână sau două nu înseamnă sfârșitul lumii, însă noi nu putem să continuăm cu această mizerie”, a mai spus antrenorul Energiei.

Miles, ca și plecat
Prima victimă la Energia pare a fi Anthony Miles, jucător de al cărui aport Constantinides nu a fost mulțumit nici la precedentul meci jucat de echipa gorjeană la Târgu-Jiu. Miles a fost primul nume spus de Constantinides când a fost întrebat dacă meciul cu Gaz Metan Mediaș va aduce și despărțiri de jucători: „Este clar că avem anumite probleme cu Antony Miles. Nu este problema dacă marchează sau nu, însă degeaba termină cu 20 de puncte din 30 de aruncări. Și eu dacă aș intra pe teren la 100 de kilograme, aș putea marca 20 de puncte din 30 de aruncări. E clar că am jucat cu un străin mai puțin și va trebui să analizăm foarte bine această situație”, a declarat Constantinides. Totuși, nu doar Miles a avut procentaje dezastruoase, el fiind doar unul dintre cei care au participat la această rușine.

Energia Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaș 68-75 (22-27, 12-15, 19-17, 15-16)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Miles (5), Sanda, Troupe (15), Eziukwu (12), Andrei, Șanta (3), Mihuți, Mack (9), Radosavljevic (6), Aktaș, Guțoaia (2), Diggs (16). Antrenor: Antonis Constantinides.
Gaz Metan: Peciukas (24), Nikolic (6), Navickas (4), Grabauskas (9), Pustahvar (18), Gavrilă, Thishchenko (4), Andrieș, Costa (2), Ioan, Șolopa (8). Antrenor: Mihai Popa.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here