“Jiul Dunăre-l făceam!” Derbiul Olteniei îşi consumă un nou episod la Mehedinţi

239

După un turneu final care nu le-a dat prea multe motive de bucurie fanilor din România, suporterii sportului rege se întorc, de astăzi, la tumultosul campionat intern. Chiar la debutul Ligii I, vineri, Pandurii Tg-Jiu şi Universitatea Craiova dau piept în cel mai interesant meci al etapei. Până la finalizarea “super-arenelor” din Craiova şi Tg-Jiu, rămâne de văzut dacă Municipalul din Severin va fi luat cu asalt de spectatorii avizi de fotbal sau dacă atmosfera va fi la fel de apatică ca la un meci obişnuit de pe acest stadion. Cert este că formaţia din Dolj este mai simpatizată în Mehedinţi, dar rezultatele craiovenilor din ultimul timp i-au îndepărtat şi pe fanii “juveţilor” de la stadion. Cu toate acestea, se anunţă un meci foarte atractiv, având în vedere că tehnicienii ambelor formaţii sunt antrenori cunoscuţi pentru fotbalul ofensiv pe care îl practică. Jocul începe de la ora 21.00.

Pandurii se aşteaptă la un debut dificil
Derbiul Olteniei pare să fi venit cam devreme pentru cele două formaţii, atât Petre Grigoraş, cât şi omologul său, Gigi Mulţescu, declarând că echipele mai au de lucrat din punct de vedere fizic. Făcând referire la adversarul de vineri, antrenorul Pandurilor a admis că şi-ar fi dorit să întâlnească alt oponent în prima rundă: “Prima etapă nu ne surâde chiar atât de mult pentru că întâlnim un adversar valoros şi un adversar de tradiţie. Ştiu că este cea mai iubită echipă din zonă, chiar dacă, poate, cota Pandurilor a mai crescut în ultimii ani. Îmi aduc aminte de prima mea venire aici, a fost un meci în Cupa României şi la înscrierea golurilor craiovene a fost delir. Rezultatele Pandurilor au mai echilibrat puţin situaţia, cu toate acestea, ne aşteaptă un meci extrem de dificil, un derbi”.
Chiar dacă este foarte probabil ca Pandurii să nu beneficieze de aportul unor jucători importanţi ca Dan Nistor, care a declarat că vrea să plece de la Tg-Jiu, şi Christian Obodo, în urmă cu pregătirea fizică, Grigoraş a spus că are încredere în formaţia sa: “Normal că ne-ar conveni să începem cu dreptul. Nu va fi uşor, dar am încredere în echipă, am încredere în pregătirea pe care am făcut-o, chiar dacă nu suntem toţi la 100%. Nu este o scuză şi voi încerca să folosesc un prim 11 care să ne aducă succesul vineri”.
Preşedintele Pandurilor, Narcis Răducan, s-a ferit să nominalizeze o favorită pentru acest joc: “Este foarte echilibrată partida din toate punctele de vedere. Mai punem şi faptul că suntem la debut de sezon şi mai toate echipele pleacă mai greu, aşa că ne aşteptăm la un meci mai dificil. Avem şi noi punctele noastre forte, m-aş bucura foarte mult să le punem în practică. Craiova e un adversar bun, care are jucători interesanţi, beneficiază de o stabilitate financiară, şi probabil că va avea şi o susţinere mai mare a publicului”.
“Este un meci important pentru noi. Trebuie să mergem acolo să câştigăm, chiar dacă este derbiul Olteniei”, a spus şi noua achiziţie a Pandurilor, Ovidiu Herea.

Craiova promite că va juca pe atac
După un stagiu de pregătire în care au dovedit echipe precum Zenit St. Petersburg şi Slovan Liberec, fotbaliştii antrenaţi de Gheorghe Mulţescu vor încerca să repete forma bună şi în Liga I. “Studenţii” spun că sunt decişi să nu mai repete greşelile din trecut şi au un obiectiv clar: accederea în play-off. “Suntem pregătiți de prima etapă, dar nu cu motoarele turate la maxim. Suntem în continuă transformare, îmbunătățim lotul calitativ, oferim alternative pentru a crea concurență, iar foarte important, ne aplecăm asupra tinerilor din pepinieră. Și nu sunt vorbe goale: deja doi juniori fac parte din lotul de 18 pentru meciul cu Pandurii. Vrem ca în derby-ul Olteniei să jucăm dinamic și ofensiv, să fim combativi și determinați. Pentru moral, pentru clasament, este importantă victoria. Dar la fel de important este să vină în urma unui joc consistent. Sunt mulțumit de lot, cu încă un jucător ne vom putea îndeplini primul obiectiv: calificarea în play-off. În acest sezon nu ne interesează doar campionatul, ci ne vom bate și pentru cele două cupe, mai ales că e un drum scurt, de patru-cinci meciuri până la trofee”, a spus Mulţescu.

Christoph_Daum_1Daum, aşteptat la Severin!
Noul antrenor al României, Christoph Daum, are şanse mari să fie prezent pe Municipalul din Severin. Ambele formaţii au jucători care au cochetat cu prima reprezentativă, iar neamţul s-a declarat dornic de a-l vedea pe vârful Craiovei, Andrei Ivan, pe viu.
“Am înţeles că există posibilitatea să vină la meci, ceea ce ne-ar bucura. Nu avem încă o confirmare, dar am înţeles că şi-a exprimat intenţia să vadă partida. Eu sunt convins că dacă echipa va juca bine va genera şi selecţionabili. Avem jucători foarte buni şi ar fi o urmare normală a lucrurilor dacă echipa are evoluţii. N-avem idei preconcepute legate de antrenor străin, cum n-am avut legate nici de tatăl fostului nostru antrenor”, a declarat preşedintele Pandurilor, Narcis Răducan.

Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Unguruşan, Vasiljevic, Bunoza, Acsinte – Pârcălabu, Răuţă, Piţian, Voiculeţ – Herea – Hora.
“U” Craiova: Calancea– Briceag, Popov, Acka ,Vătăjelu – Zlatinski, Mateiu – Băluță, Bancu, Ivan– Măzărache.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here