Jitaru, campion european la Târgu Jiu

431

Delegaţia României a încheiat Campionatele Europene de seniori Under 22 de la Târgu-Jiu cu 4 medalii în palmares. Tricolorii au luat, pe pământ gorjean, o medalie de aur, două de argint şi una de bronz. Cea mai mare speranţă autohtonă de la această întrecere, Robert Jitaru, şi-a confirmat încă o dată valoarea. Brăileanul de 22 de ani (CSA Steaua) şi-a păstrat titlul de campion european cucerit anul trecut la categoria 56 de kilograme.

Jitaru s-a impus la puncte în finala disputată cu azerul Tayfur Aliev, după un meci desfăşurat într-o atmosferă de zile mari. După trei reprize de box adevărat, românul a fost declarat învingător la puncte cu o decizie unanimă. La masculin, reprezentanţii noştri au mai bifat o medalie de bronz, prin Alberto Biro (SCM Bacău), la categoria 81 kg. Din păcate, niciuna din fetele care ne-a reprezentat în finală nu a devenit campioană. La 57 kg, Cristina Cosma (CSA Steaua) a fost învinsă de campioana mondială Irma Testa (Italia), iar la +81 kg, Alina Gabriela Ene (CSM Slatina) nu a reuşit să treacă de sportiva maghiară Adrienn Juhasz, cea din urmă câştigând la puncte.

La galele finale din oraşul lui Brâncuşi au luat parte nume grele din lumea boxului autohton, printre care foştii campioni de la profesionişti şi amatori, Mihai Leu şi Dorel Simion. Cei doi s-au întreţinut cu Cătălin Brăilă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Gorj, cel care s-a implicat activ în organizarea evenimentului de la Târgu Jiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here