Jigodisme, de tot felul!

343

Am ascultat cu maximă atenţie peroraţia extrem de jignitoare la adresa guvernării USL, susţinută ieri seară – de la Palatul Cotroceni – într-o conferinţă de presă provocată chiar de el însuşi, a Guvernatorului României Traian Băsescu. Vă cer iertare, nu-mi cereţi să reproduc murdăriile Băsescului. Şi hârtia s-ar ruşina!

La criticile aiuritoare, vizavi de neputinţele Cabinetului Ponta, numitul Traian Băsescu se făcea că uită cine a produs haosul din societate, imensa datorie externă şi ravagiile din Justiţie. Şi-i tot dădea cu MCV-ul şi cu Schengenul, de parcă,aste-l duseseră în toiul nopţii la cabinetul Preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.
De reţinut ar fi modul execrabil prin care se agaţă de putere, fiindu-i teamă, în realitate, de pierderea imunităţii! Şi a mai cuvântat, fiind încă o fiinţă cuvântătoare, cam aşa: „Sunt dispus să îmi depun mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari”. Necunoaşterea Constituţiei actuale îl pune în situaţii hilare şi doar nepricepuţii îi mai ascultă glăsciorul. Nu ne vom pierde timpul cu inutile comentarii.
În fapt, omul Traian Băsescu e la ananghie şi îşi cerşeşte imunitatea pe viaţă. Circula, la un moment dat, varianta că americanii i-ar oferi un post de expert NATO pe 12 ani, ceea ce i-ar fi asigurat o imunitate mai mare decât o are acum. Se pare că era vorba de o diversiune aruncată tot de serviciile de informaţii ale Lui! Am scris cu literă mare, deşi nu-i vorba de Dumnezeu, ci numai de acela care se credea „Zeus!” El face ce face şi-ncearcă să-i îmbârlige pe ai noştri politicieni. Mulţi, ca şi el, de doi lei!
Cât priveşte demisia pe care şi-a mai dato când „în cinci minute”, ba când la referendum era în vrie şi aiura bezmetic cu guriţa lui mincinoasă că nu vrea să fie un „preşedinte la masa verde!”. Fiindu-i, după cum se vede, mai drag postul de Guvernator al Coloniei România.
Vă propun să-i dăm voie primului ministru, Victor Ponta, să-şi exprime democratic opinia: „Dacă-i convinge Băsescu pe cei de la PDL să demisioneze, eu sunt de acord cu noi alegeri parlamentare!”! Cu mare rapiditate, prim-vicepreşedintele PDL, Dorin Floarea, s-a pronunţat, la Târgu Mureş, pe această temă: „Vedeţi câinii să fugă de la măcelărie?”
Şi ca-n bancurile cu proşti ori în jocurile copilăriei(inclusiv politice!) se spunea cam aşa: „Cine zice acela e!” Bănuim că portocaliul Dorin Floarea, mai nou vicepreşedinte al partiduleţului aflat în derivă – fost portocaliu, apoi verde, ba iar portocaliu! – ştie ce ştie.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here