Jianu scutește afaceriștii care creează noi locuri de muncă în Motru

388

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a anunțat, joi, că la nivelul Consiliului Local, a fost votat un proiect de hotărâre care prevede reduceri sau chiar scutirea de la plată a taxelor şi impozitelor pe terenuri şi clădiri a întreprinderilor care creează noi locuri de muncă în zonă.

“Mâine (vineri – n.r.) am o întâlnire cu oamenii de afaceri din zona Motru, pe ordinea de zi sunt trei puncte, primul punct este prezentarea schemei de ajutor de minimis, punctul doi este alegerea unui reprezentant al mediului de afaceri în comisia de evaluare a celor care solicită ajutor de minimis şi punctul trei, alte propuneri. Am reuşit să facem un proiect pentru ajutorarea celor care înfiinţează locuri de muncă, suntem primii din Gorj şi din ţară care am venit cu un astfel de proiect pe această formulă, îl considerăm proiect pilot, vrem să se aplice în cât mai multe localităţi. Acest proiect a trecut prin Consiliul Local, a avut unanimitate de voturi, se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii, se adresează tuturor celor care înfiinţează noi locuri de muncă, iar cei care înfiinţează locuri de muncă, în urma unei solicitări, beneficiază de reduceri de taxe şi impozite pentru terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea noii angajaţi”, a precizat Gigel Jianu.
Proiectul prevede o reducere de 10% pentru cei care înfiinţează 1-2 locuri de muncă, 20% pentru 3 până la 5 locuri de muncă, 25% pentru 6-10 locuri noi de muncă, iar cei care angajează peste 100 de persoane vor fi scutiţi de plata taxelor şi impozitelor pentru terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea noii salariaţi.
“Proiectul prevede şi criterii de eligibilitate, iar pentru a stabili acest lucru, Primăria va numi o comisie pentru analiză. Pentru primul an avem prevăzută o sumă de 60.000 euro, în anul doi, 90.000 euro, ajungând până la 120.000 în anul trei. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de trei ani, existând posibilitatea de a fi prelungit, mai ales dacă rezultatele vor fi foarte bune”, a mai afirmat primarul municipiului Motru.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Cvax albina.A facut un calcul sa vada ce efect are aceasta asutire de taxe?Pe langa taxele si impozitele platite la sta aceasta scutire este fara importanta.Statul acorda facilitati la cei care angajeaza tineri si salariati peste 45 ani , dar gigel de unde sa stie el ca este consiliat doar de guzgan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here