Jekyll şi Hyde! Craiova a dominat partida cu Dinamo, dar putea să piardă

4

Universitatea Craiova a remizat cu Dinamo (2-2) în meciul disputat la Bucureşti, în Şoseaua Ştefan cel Mare. Oaspeţii au fost echipa mai matură în prima parte a jocului şi au dominat ostilităţile. Scorul a fost deschis de Gustavo, care a fructificat un penalty obţinut de Mitriţă (`22). Nici după gol “juveţii” nu au cedat iniţiativa, dar o greşeală de începător a lui Calancea, care a degajat aiurea, a dus la reuşita lui Nemec, exact înainte de pauză (`45). De menţionat că bucureştenii au scăpat de un cartonaş roşu în minutul 36, când o intrare criminală a lui Monroy la Mitriţă a fost sancţionată doar cu galben. Craiova şi-a văzut de joc şi în debutul părţii secunde, iar Bărbuţ a marcat golul doi al “Ştiinţei” după o combinaţie cu Bancu şi Gustavo (`55). Universitatea putea să închidă jocul în numai câteva minute, dar acelaşi Bărbuţ a ratat incredibil cu poarta goală (`58), iar Haţegan nu a dictat penalty la o intrare târzie a lui Nistor asupra lui Gustavo. În ultimele 20 de minute, Mangia a mizat pe o abordare foarte defensivă. Craiovenii au părut că au terminat benzina şi, pe fondul dominării, Dinamo a egalat prin Daniel Popa, care a driblat portarul şi a înscris din careu (`86). “Câinii” puteau obţine o victorie nesperată în minutele de prelungiri, dar şutul lui Nistor a lovit stâlpul din dreapta lui Calancea (`90+1). După acest rezultat, Craiova este sigură de prezenţa în play-off, în schimb trupa lui Vasile Miriuţă tremură pentru calificarea în primele 6 echipe.

Oltenii recunosc: “N-am ştiut să ţinem de rezultat”
La finalul întâlnirii, antrenorul Devis Mangia s-a declarat parţial mulţumit de sco. Mangia a recunoscut că echipa sa nu a avut maturitatea să închidă jocul, dar nici terenul nu a ajutat-o. “Am făcut un meci foarte bun, cu câteva greșeli. Cea mai mare greșeală a fost că nu am reușit să închidem jocul atunci când am avut ocazia. Ne așteptam la o ripostă bună, a fost și un teren dificil, care nu ne-a avantajat, jocul nostru fiind unul combinativ, în timp ce ei practică un fotbal bazat pe mingi lungi și i-a avantajat. Nu știu dacă Dinamo va fi în play-off, nu-i cunosc programul, dar știu că în play-off trebuie să ajungă cele șase echipe care merită”, a spus italianul.
“Nu am știut să ținem de rezultat și am avut mai avut la 2-1 o ocazie, iar dacă înscriam alta era soarta partidei. Am întâlnit o echipă foarte bună, s-au apărat bine, pe un teren foarte greu. Asta este, mergem la Craiova și trebuie să pregătim bine meciul cu Sepsi și să-l câștigăm.Nu vrem să ne gândim la titlu, îi lăsăm pe alții să vorbească, așa cum a fost un jucător de la FCSB, care a spus că noi doar încurcăm. Noi ne facem treaba pe teren și vom vedea la final unde ne clasăm și dacă vom putea să câștigăm un trofeu“, a declarat Alex Mitriță. “Sunt supărat, chiar dacă am marcat. Trebuia să înscriu și atunci, cu poarta goală, și să închei jocul. M-am grăbit puțin, a venit o minge respinsă, dar trebuia să înscriu. Nu ne-am relaxat spre final. Dacă noi făceam 3-1, după trei ocazii clare, nu cred că ei mai puteau spera la un punct“, a afirmat Cristi Bărbuț. Craiova joacă în etapa viitoare acasă cu Sepsi, meciul fiind programat duminică, de la ora 20.45.

Dinamo Bucureşti – Universitatea Craiova: 2-2 (1-1)
Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelecearu, M. Popescu, Nica – Mahlangu, Monroy (`59, D. Popa) – Hanca (`64, V. Olteanu), Nistor, Pesic (`74, Moldoveanu) – Nemec. Antrenor: Vasile Miriuţă.
U Craiova: Calancea – Screciu, Ferreira, Briceag (`87, Burlacu) – Martic, Zlatinski (`83, Bic), Mateiu, Bancu – Bărbuţ (`72, R. Popa), Mitriţă, Gustavo. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Monroy `36, Nedelcearu `57 / Bărbuț `51, Bancu `61.
Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Eugen Gheorghe; Iulian Dima.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here