Jaqueline Cristian câştigă şi ultimul turneu de la Tg-Jiu!

384

Cele trei turnee Futures desfăşurate în Tg-Jiu s-au încheiat la sfârşitul săptămânii trecute.
Competițiile au avut loc sub egida Federației Internaționale deTenis (ITF) și a Federației Române de Tenis (FRT) şi au fost dotate cu premii în valoare totală de 30.000 de dolari, fiecare câștigătoare a trofeului primind și 12 puncte WTA.
Întrecerile sportive de la Tg-Jiu au adus-o în prim plan pe tânăra jucătoare din România, Jaqueline Adina Cristian. Catalogată drept o mare speranţă a tenisului autohton, la numai 18 ani, Jaqueline a ajuns, odată cu victoria de duminică, la cinci turnee câştigate în acest an. Performanţa sportivei care a trecut şi pe la academia lui Nick Bollettieri a venit după o victorie cu Anastasia Vdovenco, din Moldova. Cristian a învins-o pe jucătoarea de peste Prut în două seturi, 7-5, 6-3.
De altfel, perechea formată din Jaqueline Adina Cristian şi Despina Papamichail din Grecia s-a impus şi în faţa argentiniencelor Julieta Lara Estable/Daniela Farfan, în proba de dublu a turneului de la Tg-Jiu. Confruntarea a fost câştigată cu 6-7(5), 6-0, 10-5.
“A fost o participare neaşteptat denumeroasă şi de puternică. Mă bucur că a câştigat o româncă, respectiv Jaqueline Cristian. De departe, a fost laureata acestor competiţii, câştigând două turnee la simplu şi unul la dublu. Am avut meciuri foarte disputate încheiate în 3 seturi şi pe nişte condiţii meteo foarte dificile. A fost destul de cald, au fost şi 37 de grade la ora jocurilor, iar majoritatea partidelor s-au întins pe durata a 2-3 ore de joc”, a declarat directorul turneului Ştefan Piţian.castigatoare dublu saptamana 3

Apel către autorităţile locale!
Fără îndoială, competiţiile desfăşurate la Tg-Jiu sunt un mare plus pentruoraşul lui Brâncuşi. De altfel, concurentele care au evoluat pe bazele sportive din Calea Severinului s-au declarat foarte mulţumite de condiţiile puse la dispoziţie de “Tenis Club Elite Tg-Jiu”. Cu toate acestea, astfel de competiţii vor fi mai greu de organizat pe viitor. Directorul turneului, Ştefan Piţian, a precizat că este obligatoriu ca premiile să crească de la anul, iar organizatorii vor avea nevoie de tot sprijinul care le poate fi oferit.
“Toate concurentele au avut un feedback pozitiv, au lăudat organizarea, condiţiile de cazare, de masă, terenurile, deci am avut numai păreri pozitive şi au spus că se vor întoarce la anul şi speră să joace toate cele trei turnee. Din partea noastră, a organizatorilor, nu e nicio problemă. Vom pune la dispoziţie baza sportivă şi tot ce e nevoie pe logistică, dar avem nevoie şi de partea financiară care este cea mai dificilă pentru că, la anul, premiile o să crească. Sunt 5.000 de dolari în plus la fiecare turneu în parte, asta înseamnă că vor fi nişte costuri la 50-60.000 de dolari, ceea ce este destul de mult pentru toate cele trei evenimente. Aşteptăm susţinere mai puternică din partea autorităţilor locale. Sper să vină alături de noi, pentru că eu consider că aducem un beneficiu destul de mare oraşului Tg-Jiu, atât pe parte culturală, cât şi financiară”, a spus Piţian.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here