Japca reducerii pensiilor!

179

foto predo 2Mai an, fu mare tămbălău în Camera Deputaţilor, camera decizională în cazul Legii pensiilor. Furăcioasa preşedinte sau preşedintă, cum vreţi s-o luaţi, Roberta Anastase – mai cunoscută ca fostă Miss România şi truditoare la bară – a numărat voturile precum Pristanda şi i-au ieşit câte vroiau muşchii ei ca să treacă Legea pensiilor.

Rămân la convingerea că, dacă din sala de şedinţe nu lipseau deputaţii PSD-PC şi PNL, care se retrăseseră, furtul n-ar fi fost posibil. Eu, unul, aş fi preferat să nu voteze sau să se abţină, dar în nici un caz să lipsească pur şi simplu de la şedinţă. Geaba au făcut scandal mai apoi liderii social-democraţilor, Victor Ponta, şi liberalul Crin Antonescu, mortul de la groapă nu s-a mai întors. A mimat democraţia, mai apoi, preşedintele Traian Băsescu, şi a returnat Legea pensiilor. Doar cu precizarea că Zeus ar dori schimbarea unui articol referitor la vârsta de pensionare a femeilor. Zis şi făcut. Legea s-a reîntors la Parlament, Comisiile de specialitate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor şi-au făcut datoria luând la puricat toate articolele. Droaia de amendamente şi în primul rând modificarea punctului de pensie nu au fost luate în consideraţie de deputaţii portocalii – aşa zişii populari democrat-liberali, mai mult libertini. Aşa că, a rămas cum au stabilit portocaliii şi acoliţii lor din Arcul guvernamental. Absenţa totală de bun simţ a micşorat pensiile tuturor amărâţilor acestui popor aflat sub ocupaţie băsesciană şi portocalie. Mai apoi, a venit şi impozitarea pensiilor mai mari de 740 lei cu 5,5%, începând cu 1 ianuarie 2011. De pensiile militarilor în rezervă, recalculate, ce să mai vorbim. Numai nesimţiţii de genul generalului făcut la Apelul de seară al Comandantului Suprem Traian Băsescu, omul de casă al locatarului din Palatul situat în Dealul Cotrocenilor, Gabriel Oprea, afirmă pentru cine are timp să-l creadă că s-au mărit. Mai anul trecut, în Gorj, s-au recalculat pensiile a vreo 300 de oameni care trudiseră la Uzina Mecanică Sadu şi majoritatea au fost înjumătăţite. Marţi, surpriză mare. O distinsă doamnă Consilier Local municipal, din partea PDL, la Târgu Jiu, mi se plângea că socrul ei, la care ţine foarte mult, a făcut un infarct. Bănuiala domniei sale de profesoară de limba şi literatura română la un Colegiu Naţional târgujian, doctor în litere pe deasupra, ar fi că infarctul are o cauză. Socrul dumisale, la care ţine mai mult decât la soţul pe care, de asemenea, afirmă că l-ar iubi, a avut ghinionul să se trezească cu pensia diminuată. Din 960 de lei, cât avea, pe ianuarie 2011 a primit numai vreo 500 de lei. Cam cu cât are nora sa indemnizaţia de consilier portocaliu la primăria municipiului Târgu Jiu. Şi nota bene, socrul cu infarct, fusese profesor şi nu militar!

Ion Predoşanu

P.S. Am în faţă Contestaţia nr. 303-27.12.2010 a cetăţeanului gorjean Nicolae I. Rovenţa, adresată DGASPC Gorj. Fusese în data de 22.12.2010, cu dosarul şi toate adeverinţele de boală pe care le are din anul 2000 încoace. În 2000 s-a operat pe cord deschis şi i s-a înlocuit o valvă la inimă. În 2007, necăjitul Rovenţa Nicolae a mai avut un atac cerebral şi s-a ales cu pareză pe partea dreaptă. A cerut schimbarea gradului de handicap şi membrii Comisiei, din 22.12.2010, i-au scris gradul I, NEREVIZUIBIL pe acel dosar. Nu mare mirarea i-a fost când s-a trezit că este trecut iarăşi la gradul II REVIZUIBIL. În condiţiile în care omul este grav bolnav, fiind izolat la pat. An de an este adus la comisia din Târgu Jiu şi cu dispreţul cuvenit celor care nu au de unde să dea ŞPAGĂ e retrimis acasă. Vă daţi seama că deplasările cu o maşină costă. Numai doctorii acelei comisii nu văd cum trebuie. Ori, cumva, Casa Judeţeană de Pensii intervine şi modifică decizia specialiştilor! (I. Predo)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here