Jandarmul Marchiş, comemorat la 12 ani de la moarte

210

Ieri s-au împlinit 12 ani de la moartea eroului sublocotenent post-mortem George Marchiş Răzvan. În amintirea eroului jandarm, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj a fost organizată o slujbă religioasă şi a fost păstrat un moment de reculegere. De asemenea, au fost depuse coroane de flori la monumentul eroului jandarm amplasat în curtea interioară a instituţiei şi o jerbă de flori la placa comemorativă dispusă în municipiul Târgu-Jiu.

Ieri dimineaţă s-au împlinit 12 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu-Jiu, în urma căruia eroul sublocotenent post-mortem George Marchiş Răzvan şi-a pierdut viaţa. În amintirea eroului jandarm, la reşedinţa unităţii s-a desfăşurat o slujbă religioasă oficiată de către preotul militar al Garnizoanei Târgu-Jiu, a fost păstrat un moment de reculegere şi a fost depusă o coroană de flori monumentul eroului jandarm sublocotenent post-mortem Marchiş George Răzvan amplasat în curtea interioară a instituţiei, precum şi o jerbă de flori la placa comemorativă dispusă în municipiul Târgu-Jiu. „Fapta eroică a eroului jandarm nu va fi uitată niciodată de jandarmii gorjeni care îl vor cinsti întotdeauna pentru că a respectat jurământul militar depus pe Drapelul de luptă al unităţii: «Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii. Jur să respect legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu»”. În interiorul Muzeului unităţii, prin realizarea unui fotodocumentar, este exemplificată fapta eroică a jandarmului, vizitatorii putând afla detaliile tragediei din urmă cu 12 ani iar în rândul personalului unităţii se regăsesc foşti colegi de armată cu eroul nostru”, a declarat Alin Ivan, purtător de cuvânt al IJJ Gorj.

Remember
În seara zilei de 10 noiembrie 2000, George Marchiş Răzvan – militar în termen la Jandarmeria Gorj, în timpul executării unei misiuni de ordine publică pe raza municipiului Târgu-Jiu, a fost solicitat să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un grup de tineri la o discotecă situată la nivelul superior al complexului comercial Parâng. La faţa locului, pe timpul încercărilor de aplanare a conflictului, şeful patrulei a fost lovit de mai mulţi tineri iar jandarmul George Răzvan Marchiş s-a interpus între acesta şi agresori pentru a-l apăra, însă a primit mai multe lovituri puternice la cap. Acesta a fost internat la Spitalul Municipal Târgu-Jiu cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral închis stabilizat, apoi a fost dus la Spitalul nr. 1 Craiova, pentru mai multe investigaţii. Ulterior, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Însă cu toate eforturile depuse de medici, în dimineaţa zilei de 13.11.2000, George Răzvan Marchiş a decedat. Pentru spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă el a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem prin Ordin al Ministrului de Interne din data de 13.11.2000. Pentru devotamentul cu care a acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii cetăţenilor din Municipiul Târgu-Jiu, precum şi pentru curajul de care a dat dovadă, sublocotenentului post-mortem George Răzvan Marchiş i-a fost conferit prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Tg-Jiu, Titlul de “Cetăţean de Onoare”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here