Jandarmii şi poliţiştii gorjeni – la datorie, în perioada Sărbătorilor Pascale

131

În perioada Sărbătorilor Pascale, poliţiştii şi jandarmii gorjeni vor fi la datorie şi vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică la nivelul judeţului Gorj pentru a preveni eventualele fapte antisociale şi evenimente nedorite.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la manifestările religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii gorjeni vor fi prezenţi în zona a şapte lăcaşuri de cult (Mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi, Cămărăşasca, Biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel, Biserica Izvorul Tămăduirii din Cimitir precum şi Cimitirul Municipal) pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces către acestea. De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi în zonele unde vor fi mari aglomerări de persoane (gară, autogară, pieţe, târguri, etc.), la manifestările sportive organizate în această perioadă, precum şi la manifestările specifice organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii – 1 Mai în Dumbrava Drăgoieni, unde vor fi intensificate măsurile de ordine. Totodată vor fi intensificate măsurile de patrulare şi în zonele de agrement, precum şi în zona montană Rânca. „Se vor constitui echipaje care vor acţiona la sesizările cetăţenilor primite prin centrala telefonică a unităţii sau prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. Jandarmii vor executa misiuni de patrulare, independent sau în cooperare cu alte instituţii abilitate, în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, zona discotecilor, restaurantelor, sălilor de jocuri, cluburilor de noapte, urmărindu-se identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi de buzunare etc.) care nu justifică prezenţa în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de tineri care tulbură ordinea şi liniştea publică”, a precizat Alin Ivan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Gorj. Jandarmeria montană sfătuieşte turiştii care aleg să petreacă Paştele în zona montană Rânca, să nu se aventureze pe traseele turistice fără un echipament adecvat, să aibă în permanenţă asupra lor un telefon mobil, pentru a anunţa la numărul de urgenţă 112 orice incident sau orice altă problemă legată de ordinea publică.
Concomitent cu măsurile care vor fi întreprinse în perioada acestor sărbători, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj îşi va îndeplini misiunile permanente, de asigurare a pazei şi protecţiei la obiectivele din competenţă.

450 de poliţişti, pe străzi în noaptea de Înviere
Şi poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj vor fi la datorie în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte. Ei vor fi prezenţi atât în zona lăcaşurilor de cult, mănăstirilor şi bisericilor din judeţ, cât şi în alte zone cu potenţial criminogen, pentru a preveni eventualele fapte antisociale şi evenimente nedorite. „În scopul bunei desfăşurări a manifestărilor religioase şi culturale prilejuite de Sfintele Sărbători de Paşte, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a suplimentat efectivele de poliţişti care vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte de natură să tulbure bucuria marii sărbători creştine. Astfel, în perioada 1-6 mai, vor acţiona în medie, zilnic, 200 de poliţişti, iar în noaptea de Înviere, pentru siguranţa cetăţenilor, vor fi la datorie aproximativ 450 de poliţişti”, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Aceasta a precizat că poliţiştii din cadrul structurilor operative, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, se vor afla în toate locurile publice aglomerate, în apropierea bisericilor, mănăstirilor şi în zonele turistice în vederea anticipării eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social. Poliţiştii rutieri vor avea în vedere asigurarea fluenţei traficului pe principalele artere, în special în zona lăcaşurilor de cult. De asemenea, se va acţiona pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice sau al vitezei excesive.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here