Jandarmii montani își caută colegul în Parângul Mare: ”Nu prezenta semne vitale”

1535

Jandarmul care este căutat în aceste momente era însoțit, ieri, în drumeția pe Parângul Mare, de un alt coleg. În momentul dezechilibrării lui, în râpa de 300 de metri a căzut rucsacul și telefonul colegului său, care încercase să-l prindă. Iată comunicatul IJJ Gorj:

”Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la accidentul montan în care a fost implicat un jandarm, Centrul de Informare Publică al Jandarmeriei Române face următoarele precizări:
Joi, 5 ianuarie a.c., un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, aflat în timpul liber, în timp ce efectua o drumeție în Munții Parâng, s-a dezechilibrat și a căzut într-o râpă de aproximativ 300 de metri. Acesta era însoțit de un alt coleg care, în încercarea de a-l prinde, a pierdut rucsacul și telefonul. A coborât în râpă, găsindu-l pe jandarm cu multiple traumatisme la cap, fără a prezenta semne vitale. Întrucât jandarmul care coborâse în râpă nu a reușit să găsească telefonul pentru a solicita sprijin, a luat decizia de a pleca spre cea mai apropiată localitate, pentru a găsi ajutoare.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu s-a putut interveni încă de aseară, locul unde s-a produs accidentul nu a putut fi identificat, intervenția pentru recuperarea jandarmului fiind amânată din cauza codului galben de viscol.
În acest moment, două echipe de jandarmi montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, însoțiți de colegul care a fost alături de jandarm, intervin pe munte pentru a identifica zona unde s-a produs accidentul, în vederea recuperării colegului nostru. Acțiunea de căutare a început în această dimineață, încă de la ora 06.00. Eforturile de identificare ale jandarmului sunt susținute și de echipele de Salvamont.
Ieri, după aflarea informației, reprezentanții Jandarmeriei Gorj au luat legătura cu procurorul, care a delegat jandarmilor o parte din competențe, respectiv activități de cercetare și fixare la fața locului, precum și realizarea de fotografii judiciare.
Menționăm faptul că, încă de aseară, familia jandarmului a fost anunțată de producerea evenimentului de către psihologul din cadrul Jandarmeriei Gorj, care le este alături pentru a acorda asistență de specialitate.
Eforturile noastre se concentrează în acest moment pe acțiunea de recuperare a colegului nostru. Avem speranța că vom reuși să facem acest lucru cât mai curând!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here