Jandarmii montani au salvat şase căţei din zăpadă! Mama puilor a avut o reacție emoționantă

176

Jandarmii din zona montană Rânca au salvat, sâmbătă, șase căţei surprinși în zăpadă. Aflați într-o misiune de patrulare, angajații IJJ Gorj au ajuns la ei, după ce au observat o cățea agitată. Animalele au fost duse la sediul postului montan, iar mama puilor a avut o reacție impresionantă atunci când erau în autospecială: a urmărit mașina pe o distanță de peste un kilometru. “Salvăm suflete când turiștii sunt în siguranță la munte. O patrulă de jandarmi montani din Rânca, aflată într-o misiune de patrulare auto a văzut la limita zonei montane o cățea care era agitată.
Un coleg a mers să vadă care este motivul agitației și a găsit mai mulți cățeluși împrăștiați în zăpadă pe o pantă. Fiind uzi, schincind de frig, jandarmii montani i-au urcat în mașină și au mers la sediul postului montan, cățeaua urmându-i după mașină. A fost improvizat într-o magazie un culcuș unde cei șase cățeluși vor sta. Ne implicăm pentru că ne pasă.
Un doctor veterinar îi va consulta în curând și vom lua o decizie înțeleaptă. Așteptăm cu interes orice opinie constructivă și benefică pentru sufletele salvate”, a scris Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj, pe pagina de Facebook a instituției. După ce au văzut imaginile, mai multe persoane s-au oferit să adopte animalele.

Gest impresionant al pompierilor gorjeni
Înainte de acțiunea impresionantă de la Rânca, și pompierii din Târgu-Jiu au avut o misiune specială. Salvatorii au adus la mal, sâmbătă, un câine blocat în mijlocul râului îngheţat. Animalul a fost adoptat de angajații ISU Gorj. “Un domn a sunat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și semnala faptul că, pe râul Jiu, înghețat bocnă, un câine schelălăie disperat și, cum era și normal, nimeni nu îndrăznea să se aventureze pe gheață să-l salveze pe bietul animal. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu s-a deplasat repede la fața locului.
Omul care ne anunțase îi aștepta pe băieți ca să le indice locul cu pricina. Pun băieții barca pe gheață și cu mare grijă ajung la cățel care era zgribulit de frig și cu blana udă leoarcă de la zăpadă. Tremura tot. Gata! Era salvat! Nu știm de când era săracul animal acolo și nici dacă are un stăpân. De obicei, în astfel de cazuri se găsesc repede binevoitori care să adopte animalele pe care le salvăm și să-și ia angajamentul că vor avea grijă de ele. Acum însă, din cauza frigului nu era nimeni prin zonă și dacă l-am fi lăsat în voia sorții, cu siguranță, ar fi murit!
Așa că l-am adoptat noi! Ajunși la unitate, băieții i-au improvizat un culcuș cățelului. Din păcate, sobă n-avem să-l punem la gura sobei, dar l-am instalat lângă un calorifer ca să se dezmorțească. Din pachetele lor, băieții i-au pregătit și ceva de mâncare și, cu siguranță, cățelul o să-și revină repede. Acum supunem la vot ce nume să-i punem! Ne ajutați și voi?”, este mesajul postat de Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, pe pagina de Facebook a instituției.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here