Jandarmii montani au primit 40 de copii la Rânca

1244

Copii de 12 și 13 ani, veniți din București la Rânca, au avut întâlniri cu jandarmii montani. Este vorba despre 40 de elevi de la o școală din Capitală, care au fost cazați la o unitate turistică din zona montană Rânca.

Cei mici au primit informații cu privire la zona montană Rânca, jandarmii povestindu-le despre traseele turistice, învățându-i ce reguli de comportament trebuie respectate în zona montană. De asemenea, i-au povățuit pe copii cu cine să ia legătura dacă vor întâmpina dificultăți pe munte, cum trebuie să fie îmbrăcați și dotați în drumeții și cum să procedeze dacă se întâlnesc cu animale sălbatice. Jandarmii montani au prezentat elevilor și norme generale de comportament în unitățile de învățământ, cât și în societate, modul cum trebuie să acționeze în momentul în care întâmpină dificultăți, când pot să apeleze SNUAU 112, fiind pus accentul pe prevenirea faptelor antisociale și a delincvenței juvenile.
Totodată, ei au fost însoțiți pe un traseu turistic de un jandarm montan, care i-a învățat cum să se orienteze în teren și le-a oferit indicații pentru a evita accidentările, fiind păstrat un ritm de mers adecvat pentru toți elevii însoțiți de cadre didactice. ,,Astfel de acțiuni, prin care dorim să comunicăm direct cu copiii, vor continua și în perioada următoare; în atenția noastră vor fi taberele școlare și zonele turistice din județ. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru noi!”, au mai transmis jandarmii montani.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here