Jandarmii gorjeni se implică în campania de donare de sânge

274

campanie de donare sangeInspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj desfăşoară astăzi, 1 noiembrie, o campanie internă de recrutare a donatorilor de sânge din rândul cadrelor inspectoratului, parte a campaniei naţionale ,,Jandarmeria donează viaţă pentru România”,organizată la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Această campanie de recrutare a donatorilor de sânge a fost iniţiată la nivelul Jandarmeriei Române şi este promovată şi în rândul jandarmilor gorjeni, care în mod voluntar s-au înscris pe lista donatorilor de sânge din cadrul acestei campanii.

Peste 50 de jandarmi gorjeni, vor dona sânge pentru o cauză nobilă astăzi, 1 noiembrie a.c., la Centrul de Transfuzie Sanguină Tg-Jiu, ca urmare a sensibilizării şi motivării lor cu privire la salvarea unor vieţi prin donarea de sânge.

Tabelul cu jandarmii voluntari care doresc să doneze sânge, va fi completat şi în zilele următoare, cu voluntarii donatori constituiţi din membrii de familie şi cunoscuţii jandarmilor.

Scopul campaniei a fost informarea jandarmilor în ceea ce priveşte deficitul de sânge existent la nivel naţional şi atragerea unui număr cât mai mare de jandarmi, motivaţi şi conştientizaţi de faptul că gestul fiecărui donator de sânge poate salva o viaţă, dar şi de faptul că pot fi puşi chiar ei într-o astfel de situaţie.

„Prin desfăşurarea acestei campanii ne dorim să atragem şi comunitatea în acest eveniment umanitar, să conştientizăm şi să înţelegem împreună, că există oameni printre noi care au nevoie de sânge pentru a supravieţui.

Acţiunea se doreşte a fi un exemplu pentru toţi aceia care nu au donat sânge niciodată, cu recomandarea de a o face, deoarece în acest mod putem salva vieţi omeneşti”, a precizat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

Jandarmii gorjeni, au participat, şi în anii trecuţi la campanii naţionale sau locale de donare de sânge, venindu-le în sprijinul celor aflaţi în suferinţă şi care au avut nevoie de sânge.

„Personalul medical de la Centrul de Transfuzii Sanguine Gorj, ne-a expus drepturile şi obligaţiile donatorilor de sânge şi am înţeles importanţa acestei acţiuni umanitare.

Sperăm ca exemplul nostru să fie împărtăşit de toţi cei care doresc să ajute alte persoane, întrucât cei aflaţi în suferinţă au nevoie de o şansă la viaţă”, a mai precizat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here